Çok yönlü bir besin! Sahurda bir kaşık tüketmek mideyi koruyor

Sahurda Tahin Tüketmenin Faydaları

Prof. Dr. Aytaç Atamer, sahurda tahin tüketmenin gün boyu tokluk sağlayabileceğini belirtiyor. Tahin, uzun süreli enerji kaynağı olmasıyla oruç süresince dengeli kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda içerdiği sağlıklı yağlar ve proteinler sayesinde mide sağlığını destekleyici özelliklere sahip olan tahin, mide rahatsızlıklarının önlenmesine de katkı sağlayabilir.

Tahinin İftar Sonrası Faydaları

Prof. Dr. Aytaç Atamer’a göre tahin, mide hassasiyetini yatıştırabilir. Tahin, bağışıklık sisteminin desteklenmesinden inflamasyonun azaltılmasına kadar birçok faydaya sahip zengin bir besindir. Tahinin sindirim sistemine fayda sağlayan lif içeriği sayesinde mide rahatsızlıklarını önleyebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Aytaç Atamer, ramazanda iftar sonrası mide hassasiyeti yaşayanlar için tahinin mideyi yatıştırıcı etkisi olabileceğini belirtiyor.

Mide Rahatsızlıklarından Korunma Yöntemleri

Prof. Dr. Aytaç Atamer, sağlıklı beslenme ve dengeli diyetle mide rahatsızlıklarından kaçınmanın mümkün olduğunu söylüyor. Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmanın yanı sıra tahin tüketerek mide, ülser ve gastrit gibi sorunları önleyebileceğine dikkat çekiyor. Tahinin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten Prof. Dr. Aytaç Atamer, ramazan ayında tahinin sahur ve iftar sofralarında yer almasının sağlık açısından faydalı olabileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Dışkınızda gördüğünüz bu işaret doktorları endişelendiriyor!

Dışkınızın görünümü, sindirim sağlığınız hakkında hayati bilgiler verebilir. Ancak çoğu zaman göz ardı edilen veya konuşulmaktan kaçınılan bu durum, bazı ciddi sağlık sorunlarının erken belirtilerini ortaya koyabilir. Gastroenterologlar, özellikle dışkıda kan, renk veya şekil değişiklikleri gibi belirtilerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Konyaspor Galatasaray maçı hakemi neden değişti, hakem hasta mı oldu, Abdullah Buğra Taşkınsoy sağlık durumu ne?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı.Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …