Çok yönlü bir besin! Sahurda bir kaşık tüketmek mideyi koruyor

Sahurda Tahin Tüketmenin Faydaları

Prof. Dr. Aytaç Atamer, sahurda tahin tüketmenin gün boyu tokluk sağlayabileceğini belirtiyor. Tahin, uzun süreli enerji kaynağı olmasıyla oruç süresince dengeli kan şekeri seviyesini korumaya yardımcı olabilir. Aynı zamanda içerdiği sağlıklı yağlar ve proteinler sayesinde mide sağlığını destekleyici özelliklere sahip olan tahin, mide rahatsızlıklarının önlenmesine de katkı sağlayabilir.

Tahinin İftar Sonrası Faydaları

Prof. Dr. Aytaç Atamer’a göre tahin, mide hassasiyetini yatıştırabilir. Tahin, bağışıklık sisteminin desteklenmesinden inflamasyonun azaltılmasına kadar birçok faydaya sahip zengin bir besindir. Tahinin sindirim sistemine fayda sağlayan lif içeriği sayesinde mide rahatsızlıklarını önleyebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Aytaç Atamer, ramazanda iftar sonrası mide hassasiyeti yaşayanlar için tahinin mideyi yatıştırıcı etkisi olabileceğini belirtiyor.

Mide Rahatsızlıklarından Korunma Yöntemleri

Prof. Dr. Aytaç Atamer, sağlıklı beslenme ve dengeli diyetle mide rahatsızlıklarından kaçınmanın mümkün olduğunu söylüyor. Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmanın yanı sıra tahin tüketerek mide, ülser ve gastrit gibi sorunları önleyebileceğine dikkat çekiyor. Tahinin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirten Prof. Dr. Aytaç Atamer, ramazan ayında tahinin sahur ve iftar sofralarında yer almasının sağlık açısından faydalı olabileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyor

Halk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks yaptırdı felç oldu!