Avrupa’ya açılan sınır kapılarından geçişler 2024’te arttı

Türkiye-Avrupa Gümrük Kapılarında Geçen Yıl 15 Milyon Yolcu Hareketi

Geçtiğimiz yıl Türkiye’den Avrupa’ya açılan gümrük kapılarından toplam 15 milyon 979 bin 513 yolcu geçiş yaptı. Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne’deki Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule ile Kırklareli’deki Dereköy gümrük kapıları büyük bir hareketlilik yaşadı.

AA’nın haberine göre, Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ve Demirköy ile Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarında geçen yılın verilerine göre yaklaşık yüzde 7’lik bir artış yaşandı.

2023 yılında gümrük kapılarından 14 milyon 963 bin 180 yolcu giriş çıkışı yaparken, bu rakam 2024’te 15 milyon 979 bin 513’e yükseldi. Geçen yıl Trakya’daki gümrük kapılarından 8 milyon 44 bin 294 yolcu giriş yaparken, 7 milyon 935 bin 219 yolcu çıkışı gerçekleşti.

En Yoğun Trafik Kapıkule Gümrük Kapısı’nda

– Kapıkule, 8 milyon 289 bin 389 yolcu giriş çıkışı ile en yoğun gümrük noktası oldu. Kapıkule’yi sırasıyla 3 milyon 12 bin 421 yolcu ile İpsala, 2 milyon 306 bin 850 yolcu ile Hamzabeyli, 1 milyon 479 bin 853 yolcu ile Dereköy ve 891 bin yolcu ile Pazarkule gümrük kapıları takip etti.

– Geçen yıl toplamda 4 milyon 733 binek araç giriş çıkış yaptı. Trakya’daki gümrük kapılarından giriş çıkış yapan binek araç sayısı da 2024’te önceki yıla göre yüzde 6 arttı.

– 2023 yılında gümrük kapılarından 3 milyon 776 bin 36 araç giriş çıkış yaparken, bu rakam 2024’te 4 milyon 733’e yükseldi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

3 Fidan’ı Mersin’de andılar

Türkiye tarihine iz bırakmış devrimci gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 53. yıl dönümünde Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Varoufakis: Merkez siyaset Almanya dahil hiç bir yerde artık işlemiyor

Varoufakis, daha solda ve eşitlikçi görüşe sahip siyasi hareketlerin ülke yönetimlerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir