Trump Yönetimi ABD’yi Dünyanın Kripto Başkenti Yapmayı Hedefliyor
EKONOMİ SERVİSİ – Beyaz Saray Yapay Zeka ve Kripto Danışmanı David Sacks, “Bu, Başkan Trump’ın ABD’yi ‘dünyanın kripto başkenti’ yapma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor” dedi. Sacks, söz konusu rezervin federal hükümetin elinde bulunan ve el konulan Bitcoin’ler ile oluşturulacağını belirterek, vergi mükelleflerine ek bir maliyet getirmeyeceğini bildirdi.
Bitcoin, Sacks’ın stratejik Bitcoin rezervini finanse etmek için vergi mükelleflerinin fonlarını kullanmayacağını açıklamasının ardından düşüşe geçti. Dün yüzde 5.7’ye kadar gerileyen Bitcoin kaybını yüzde 2.1’e daraltarak 87.927 dolardan işlem gördü. Diğer dijital varlıklar da en az yüzde 2 değer kaybetti.
Öte yandan, Trump, Kanada ve Meksika’ya yüzde 25 tarifeye bazı mallar için muafiyet getirdi. Trump, “ABD-Meksika-Kanada Anlaşması” (USMCA) kapsamına giren ürünlere 2 Nisan’a kadar gümrük tarifesi uygulanmayacağını duyurdu. Meksika ithalatının yüzde 50’si ve Kanada ithalatının yüzde 38’i ticaret anlaşması kapsamında.
More Stories
Ankara’da Kadın Emeği Pazarı Etkinliği Başladı
İran ekonomi bakan görevden alındı
Kozan’da Kadınlar Yöresel Ürün Üretim Kursuna Katılıyor