Yenidoğan Çetesi davasında 2. duruşma! Sanıkların 589 yıl hapsi istenmişti

Bakırköy Suç Örgütü Davası: Hapis Cezası Talep Edilen Sanıklar Savunmalarını Yapacak

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda yapılacak duruşmada, suç örgütü davasında sanıkların savunmalarının alınmaya devam edeceği belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı 1399 sayfalık iddianameye göre, suç örgütünün elebaşı olarak gösterilen doktor Fırat Sarı’nın yönetimindeki örgüt, sanık doktor İlker Gönen ve 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir tarafından ileri sürülmüştü.

İddianamede, suç örgütünün amacının, devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini manipüle ederek doluluk oranını arttırmak, hastaların yatış sürelerini uzatarak SGK’den fazla ödemeler almak olduğu belirtilmişti.

İddianamede, hasta bebeklerin durumunun abartıldığı, gereğinden fazla yatış süresi sağlandığı ve bu şekilde SGK’den yüksek ödemeler alındığı ve bazı hasta yakınlarından ekstra para talep edildiği ifade edilmişti.

Örgüt üyeleri tarafından, bebek hastaların uygun sağlık hizmeti alması gereken hastanelere sevk edilmesi yerine, karlı hastanelere yatırıldığı ve karın sağlık çalışanı olan örgüt üyeleri arasında paylaşıldığı belirtilen iddianamede, asıl amaç bebeklerin sağlığını iyileştirmek yerine finansal kazanç elde etmek olarak gösterilmişti.

SARI VE GÖNEN İÇİN 582 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında, 10 bebeğin ölümü nedeniyle “kasten öldürme ihmalinden”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından toplamda 582 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Gıyasettin Mert Özdemir ise “kasten öldürme ihmalinden”, “kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesinden”, “kamu kurum ve kuruluşlarına zarar getiren dolandırıcılık“, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan ve resmi belgede sahtecilikten” 589 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianamede, dolandırıcılık yoluyla finansal kazanç sağlayan sorumlu hastaneler ve şirketler için, tüzel kişilere özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanması ve bunların kapatılarak varlıklarına el konulması talep edilmişti.

Related Posts

Ahmet Özer ikinci kez hakim karşısında!

Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” gün yüzüne çıkarılıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Moğolistan Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsünün Tuul Vadisi’nde yürüttüğü kazı çalışmaları sonucu geçen yıl tespit edilen kayıp şehir, Togu Balık’ta çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.