Türkiye’ye güven imzası

Garanti BBVA, Türkiye Ekonomisine 440 Milyon Dolarlık Destek Sağladı

Garanti BBVA, yenilediği sendikasyon kredisi ile Türkiye ekonomisine 440 milyon doların üzerinde destek sağladı. Yurt dışı borçlanma programı kapsamında, Sürdürülebilir Borç Finansmanı Çerçevesi ile uyumlu toplam dört dilimden oluşan sendikasyon kredisi, 367 gün ve 734 gün vadeli olarak sunuldu.

367 gün vadeli kredi, 95 milyon 750 bin dolar ve 99 milyon 275 bin euro olmak üzere iki dilimden, 734 gün vadeli kredi ise 19 milyon 500 bin dolar ve 36 milyon euro tutarında iki dilimden oluşmaktadır. Toplamda 20 ülkeden 43 bankanın katıldığı işlem, Garanti BBVA Genel Müdürü Mahmut Akten tarafından “uluslararası yatırımcıların Garanti BBVA’ya ve Türkiye’ye duyduğu güvenin bir göstergesi” olarak değerlendirildi.

Akten, “Sürdürülebilirliği temel alan bu kredi anlaşmasıyla reel sektörün dış ticaret finansmanına katkıda bulunurken, aynı zamanda ülke ekonomisine uzun vadeli destek sağlamayı sürdürüyoruz. Haziran dönemindeki işlemimiz gerek katılan banka sayısı gerekse sağlanan kaynak tutarı bakımından yoğun talep gördü. Elde edilen fonlar da yine BBVA Grubu’yla belirlediğimiz sürdürülebilirlik ilkelerine uygun alanlarda kullandırılacak” dedi.

TSKB ve EBRD’den Genç ve Kadın Istihdamını Destekleyen 75 Milyon Euro Anlaşması

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile Türkiye’de genç ve kadın istihdamını artırmaya yönelik işletmeleri desteklemek amacıyla 75 milyon euro tutarında yeni bir kredi anlaşmasına imza attı. EBRD tarafından sağlanan bu finansman, genç istihdamı temasını içeren ilk kredi olmasının yanı sıra EBRD ile imzalanan iklim odaklı beş kredi anlaşmasının üzerine kapsayıcılık temasıyla genişletilen iş birliğinin altıncı anlaşmasıdır.

Anlaşma kapsamında, kaynağın en az yüzde 15’i genç istihdamını destekleyen politika ve uygulamalara sahip şirketlere, en az yüzde 15’i ise depremden etkilenen bölgelerde operasyonlarını yürüten veya bu bölgeye yatırım yapan firmalara tahsis edilecektir. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Bankamızın 75. yaşını kutladığımız bu anlamlı yılda, genç istihdamını destekleyen işletmelere kredi sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Related Posts

Muş’ta Saman Fiyatları Patladı

Muş’un Malazgirt ilçesinde saman fiyatları bu yıl 2 bin liraya ulaşarak çiftçilerin umutlarını artırdı.

Altının gramı 4 bin 387 liradan işlem görüyor

Global tarafta Trump-Zelenski görüşmesi ve Fed’in faiz indirim kararı beklentileri ön plana çıkıyor

Brent petrolün varili 65,79 dolardan işlem görüyor! (19 Ağustos 2025)

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.27 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 65,79 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 62,25 dolardan işlem gördü. ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı …

Araçlar için fatura dönemi başlıyor: Ödeme yapmayanın beygir gücü düşecek

Otomotiv dünyasında tartışma yaratan yeni bir dönem başlıyor. Volkswagen, bazı elektrikli modellerinin tam beygir gücüne ulaşabilmesi için sürücülerden aylık abonelik ücreti talep etmeye başladı. Abonelik ödemeyen kullanıcıların araçları yazılımsal olarak kısıtlanacak.

İBB, Zuppin XL’ın Elektronik Ulaşım Yönetim Lisans Başvurusunu Reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Zuppin XL adlı şirketin Elektronik Ulaşım Yönetim Lisans başvurusunu oy birliğiyle reddetti. Şirketin faaliyetlerinin mevzuata aykırı olduğu belirtildi.

İbrahim Kahveci: Çerçioğlu ailesi, şirketleri Jantsa’nın hisselerinin artmasının ardından 3 günde 4 milyar 270 milyon lira servet kazandı

İbrahim Kahveci: Çerçioğlu ailesi, şirketleri Jantsa’nın hisselerinin artmasının ardından 3 günde 4 milyar 270 milyon lira servet kazandı