TEV, Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı Saygun’u andı

TEV, Ahmet Adnan Saygun’u Hala Hatırlıyor

İSTANBUL (İGFA) – Eğitimde fırsat eşitliği için öncü olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), bağışçılarından biri olan Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı Ahmet Adnan Saygun’u her yıl gururla anmaya devam ediyor.

Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun, vefatlarının 34. yılında, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleştirilen anma töreniyle hatırlandı. Törene TEV yetkilileri, bursiyerler, Saygun’un yakınları ve sanat çevresinden dostları da katıldı.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, Saygun çiftinin vakfa yaptığı büyük bağışın eğitim alanındaki etkisine vurgu yaparak, “Ahmet Adnan Saygun’un sanata ve eğitime olan bağlılığı, hepimiz için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.” dedi.

Saygun Ailesi’nin Türk Eğitim Vakfı’na olan destekleri, gelecek kuşaklara ilham olmaya devam ediyor. TEV, gençlere destek olmaya ve onların eğitim hayatlarına dokunmaya devam ederek, Saygun Ailesi’nin mirasını yaşatmayı sürdürecek.

Related Posts

Trump’ın kararı “Amerika’nın Sesi’ni” susturdu!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD tarafından finanse edilen medya kuruluşlarının bütçe ve personel sayısının düşürülmesi kararını vermişti. Bu kararın ardından “Amerika’nın Sesi” (Voice of America-VOA) medya kuruluşunda çalışan yaklaşık 600 kişinin işine …

Suriye’den Türkiye ve ABD’ye teşekkür

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Antalya’da gerçekleştirdikleri üçlü toplantının verimli ve yapıcı geçtiğini söyleyerek, Fidan ve Rubio’ya teşekkür etti.

Bu fotoğraf 20 milyon ödüllü terörist dolu

PKK’nın kendini fesih ettiği kongredeki kişiler, İçişleri Bakanlığı’nın 20 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranıyor.

Türkiye’de çağrı merkezi kurup, yurt dışındaki yabancıları dolandırdılar

Mersin’de çağrı merkezi kurup, ‘ucuz abonelik’ bahanesi ile yurt dışındaki yabancı ülke vatandaşlarını dolandıran 10 şahıs yakalandı.

‘En yoksul başkan’ hayatını kaybetti

Mütevazı yaşam tarzı nedeniyle “dünyanın en yoksul devlet başkanı” olarak anılan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Erdoğanlı zirvede ambargo kalktı

Trump, “Erdoğan ve Suudi Prens Salman’ın talebi üzerine” Suriye’ye yaptırımları kaldırdıklarını duyurdu. Esad’ı deviren Ahmed Şara ile Riyad’da ilk kez yüz yüze görüştü. Zirveye Erdoğan da telefonla katıldı.