TEPAV verileri açıklandı: Gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor!

Nisan 2025 Gıda Fiyat Endeksi Raporuna Göre, Aylık Gıda Enflasyonu Yüzde 2,68 olarak Açıklandı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan 2025 döneminde aylık gıda enflasyonu yüzde 2,68 olarak belirlendi. Bu veri, taze meyve ve sebzelerin fiyatlarında yaşanan değişiklikleri de ortaya koymaktadır.

Fiyat Değişimleri Detaylı Bir Şekilde İncelendi

Nisan ayında, taze meyve ve sebzelerin fiyatlarında önemli değişimler meydana geldi. Çilek, patlıcan ve salatalık fiyatları düşerken; karnabahar, limon ve roka gibi ürünlerde ise yüksek artışlar görüldü. Bununla birlikte, balık, hazır çorbalar ve yumurta gibi diğer ürünlerde fiyat artışları gözlemlendi. Ancak, sirke, zeytin ve baklava gibi ürünlerde fiyatlar düşüş gösterdi.

Gıda fiyatlarındaki enflasyon oranları, farklı hesaplama yöntemlerine göre değişiklik gösterdi. 2 Mayıs 2025 tarihinde, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu yüzde 1,78; İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) yüzde 1,57 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) ise yüzde 2,62 olarak hesaplandı.

Yıllık Gıda Enflasyonunda Artış Gözlemlendi

Nisan 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu, TEPEV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) ile yüzde 30; TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile yüzde 35,6; İTÜFE ile yüzde 41,6 ve ÜGE ile yüzde 39,1 olarak belirlendi. Bu veriler, Türkiye’de gıda fiyatlarındaki artışın hızlandığını ve özellikle taze meyve ve sebze sektöründe fiyat dalgalanmalarının yaşandığını göstermektedir.

Related Posts

KKM bakiyelerindeki düşüş sürüyor

Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM), geçen hafta 21 milyar 430 milyon lira azalarak 685 milyar 156 milyon liraya düştü.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor – 2 Mayıs 2025

Avrupa borsalarında haftanın son işlem gününde pozitif seyir izleniyor.

Elektrik santrallerine 1,89 milyar liralık kapasite mekanizması desteği

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 32 elektrik üretim santraline mart için 1 milyar 894 milyon 585 bin 811 lira kapasite ödemesi yapacak.

Çin’de imalat sektörü aktivitesi, Trump’ın tarife artışlarının etkisiyle daralma seyrine girdi

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırması ve Çin’in karşılık vermesiyle tırmanan ticaret geriliminin etkisiyle daralma seyrine girdi.

50 milyon dolar yatırım

Türkiye’de yem sektöründeki faaliyetleri ile bilinen Ofis Yem, Adana fabrikasında saatte 80 ton üretim kapasitesiyle birlikte Türkiye ve Ortadoğu’da yüksek üretim kapasitesine sahip.

Evlenecek çiftlere yeni kampanya geliyor: Tarih belli oldu

Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında evlenecek çiftlere yönelik yeni bir destek kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kampanya detaylarının 30 Nisan Çarşamba günü açıklanacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir