Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor, Üreticiler Endişeli

Antalya’daki Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor!

Antalya, yaş sebze meyve üretiminin yanı sıra tropikal ürünlerle de adından söz ettiriyor. Kentteki sera ve tarlalarda çalışan Suriyeli işçiler, Baas rejiminin yıkılması sonrasında ülkelerine geri dönme planları yapıyor. Bu durum üreticileri endişelendirirken, Suriyeliler kararlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor.

Antalya’da bulunan 400 bin hektara yakın tarım alanında, yaş sebze meyve, narenciye ve süs bitkilerinin yanı sıra tropikal meyveler de yetiştiriliyor. Ancak, son yıllarda artan üretim maliyetleri, çiftçileri daha düşük maliyetlerle çalıştırabilecekleri Suriyeli işçilere yöneltti. Antalya’da yaklaşık olarak 7 bin Suriyelinin bulunduğu belirtiliyor.

Baas Rejimi Yıkıldı, Suriyeliler Ülkelerine Dönmek İstiyor!

Baas rejiminin sona ermesiyle birlikte, Antalya’da çalışan Suriyeliler ülkelerine dönmek için harekete geçiyor. Suriyelilerin bu planı, kentteki üreticileri olumsuz etkiliyor. Üreticiler, sera ve tarlalarda çalıştıracak eleman bulmakta zorlanacaklarını ifade ederken, Suriyeliler kararlılıkla ülkelerine dönmek için adımlar atmaya devam ediyor.

Seralarda çalışan Ahmed Abbas, 7 kişilik ailesiyle birlikte Aksu ilçesinde tarım işçisi olarak çalışırken, ülkesine dönme planları yapıyor. Üreticilerden Mehmet Yılmaz ise, Suriyeli işçilerle birlikte çalışmanın kendileri için avantajlı olduğunu belirtiyor ancak, Suriyelilerin ülkelerine dönmesi durumunda maliyetlerin artacağını ve ürün fiyatlarının yükseleceğini dile getiriyor.

Antalya’daki durumu değerlendiren Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Suriyelilerin ülkelerine gitmesinin gerekliliğini vurgulayarak, yerel iş gücünün desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Akcan’a göre, Suriyelilerin ülkelerine dönmesiyle kalite artacak ve yerel işgücü desteklenecektir.

Related Posts

ABD Başkanı Trump’ın Çin adımı dünyayı, PKK’nin fesih kararı ise Türkiye’yi etkiledi: Piyasada ‘barış’ havası

Ticaret savaşında yumuşama sinyalleri ve Türkiye’de terör örgütü PKK’nin silah bırakma kararı, finansal piyasalarda olumlu rüzgârlar estirdi. Türk iş dünyasına göre tarihi fırsat var.

Tarife savaşına 90 günlük ara

ABD ve Çin, hafta sonu İsviçre’de yapılan üst düzey ticaret görüşmelerinde karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün düşürme konusunda anlaştı. Karar küresel piyasalara olumlu yansıdı

Bakan Kurum’dan depremzede aileye ziyaret: Sözümüzü tutacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Dulkadiroğlu ilçesindeki yeni evlerine taşınan Tıraş ailesine misafir oldu.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.