Spot piyasada elektrik fiyatları – 25 Ocak 2025

Enerji Piyasalarında Elektrik Fiyatları Düştü!

Son verilere göre, bugün spot elektrik piyasasında işlem hacmi yüzde 19 azalarak 1 milyar 405 milyon 881 bin 866 liraya geriledi.

Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek 17.00-21.00 saatlerinde 3 bin lira olarak belirlendi. En düşük fiyat ise 12.00’de 1225 lira 62 kuruş olarak kaydedildi.

Aynı zamanda, gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 458 lira iken, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 453 lira 67 kuruş olarak hesaplandı.

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin bugün en yüksek fiyatı 3 bin lira olurken, en düşük fiyatı ise 2 bin 144 lira 98 kuruş seviyesinde işlem gördü.

Related Posts

600 bin kamu işçisi için gözler zam teklifinde

Kamu işçisinin zam sürecinde 5’inci görüşme bugün yapılacak. Toplantıda işveren tarafı ilk teklifini sunacak.

Tavuk eti üretimi nisanda yıllık bazda arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 artarak 237 bin 567 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azalışla 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.

Türkiye’nin en büyük atık kağıt ihracatçılarından biriydi: 65 yıllık şirket konkordato ilan etti

Türkiye’nin en büyük atık kağıt ihracatçılarından biri olan Yürekli Kağıt, konkordato ilan etti.

ABD ile Çin arasında tarife anlaşması sağlandı: Trump oranları açıkladı, Küresel ekonomi derin nefes aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile yapılan ticaret görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeye göre ABD, Çin ürünlerinden yüzde 55 oranında tarife alacak. Çin ise ABD ürünlerine yüzde 10 oranında vergi uygulayacak. Bu anlaşma, küresel piyasalar açısından kritik bir dönemece işaret ediyor.

ABD ve Çin fiyatlamayı etkiliyor: Brent petrol yükseldi

Brent petrol, ABD ile Çin arasında ticaret uzlaşmasına dair gelen olumlu açıklamaların etkisiyle 66,33 dolara yükseldi.

Apple’dan büyük yazılım güncellemeleri

Apple, “Liquid Glass” ismini verdiği yeni işletim sistemi arayüzünü tanıttı.