Özgür Özel’in masasındaki son anket: 3 aday olursa seçim 2. tura kalıyor; İmamoğlu, Erdoğan’a fark atıyor

Nefes yazarı Aytunç Erkin, Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi’nin (TEAM) gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanı seçimi anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre; Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş‘ın aday olduğu 3’lü seçimde Erdoğan birinci olurken, İmamoğlu ikinci sırada yer alıyor, seçim ikinci tura kalıyor. İkinci turda ise İmamoğlu yarışı açık arayla önde tamamlıyor. 

Aytunç Erkin, “İmamoğlu: Yüzde 57.2 Erdoğan: Yüzde 42.8” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“…Benim de önümde iki anket çalışması duruyor.

Önce üçlü yarış sonra ikili yarış sorusu

Birincisi Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi’nin (TEAM) Türkiye genelinde 6 bin denek üzerinde yaptığı çalışma. Bu çalışma CHP lideri Özgür Özel’in masasında duruyor ve ‘ön seçim’ tartışmasından hemen önce yapıldı.

TEAM’in ‘cumhurbaşkanlığı’ anketinde ilk çalışma üçlü yarışa göre yapılmış.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan yüzde 37, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 35.9, Bağımsız aday Mansur Yavaş yüzde 19.7, diğer yüzde 7.4 çıkıyor.

Peki ikili yarışta sonuç ne oluyor?

Erdoğan ve İmamoğlu’nun en yüksek iki oyu aldığı birinci tur sonucunda seçim ikinci tura kalıyor. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu yüzde 57.2, Tayyip Erdoğan yüzde 42.8 oy alıyor.

CHP yönetiminin ‘Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmalı’ tezini güçlendiren anket TEAM’in yaptığı anket. Ancak Mansur Yavaş kanadındaysa farklı farklı anketlerde Yavaş önde çıkıyor.”

Related Posts

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

Sigara içen İETT şoförü uyarılınca çıldırdı!

İstanbul’da bir İETT şoförü, otobüs içinde sigara içtiği için kendisini uyaran yolcuya sert tepki gösterdi. Yolcuyla tartışan şoför, “Araç bozuk” diyerek yolcuları indirdi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.