Netanyahu’ya prostat kanseri teşhisi konulmasından sonra ameliyat olacağı için “yolsuzluk” davasında ifade vermesi ertelendi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Yolsuzluk Davası İfadesi Prostat Ameliyatı Nedeniyle Ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “yolsuzluk” davasındaki ifadesini prostat ameliyatı olacağı sebebiyle veremeyecek. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bugün ameliyat olacağını ve birkaç gün hastanede kalacağını duyurdu.

Netanyahu’nun Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra ameliyat olacağı belirtildi. 75 yaşındaki Netanyahu, Hadassah Hastanesi’nde muayene edilmiş ve “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir enfeksiyon teşhisi konmuş. Birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilen Netanyahu’nun avukatı Amit Hadad, ameliyattan sonra birkaç gün daha hastanede kalacağını söyledi. Bu sebeple avukat, Netanyahu’nun adının karıştığı yolsuzluk davasında bu hafta alınması planlanan ifadesinin iptalini talep etti ve başsavcılık bu talebi bugün onayladı. Mahkeme, duruşmaların “önümüzdeki hafta, 6 Ocak Pazartesi günü yeniden başlamasının beklendiğini” ekledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Netanyahu’nun istirahat halindeyken geçici başbakan olarak görev yapacak. Savunma Bakanı Israel Katz ise siyasi güvenlik kabinesinin başkanı olacak. (ANKA)

Related Posts

Ahmet Özer ikinci kez hakim karşısında!

Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” gün yüzüne çıkarılıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Moğolistan Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsünün Tuul Vadisi’nde yürüttüğü kazı çalışmaları sonucu geçen yıl tespit edilen kayıp şehir, Togu Balık’ta çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.