Muş’ta Kan Davası Barışla Sona Erdi

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesinde iki aile arasında 7 yıldır devam eden kan davası barışla sona erdi.

Bulanık ilçesine bağlı Kırgöze köyünden Demir ailesi ile Esenlik Köyünden Güngür ailesi arasında çıkan tartışmada, Güngür ailesinde bir kişi hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 7 yıldır her iki aile arasında devam eden kan davası; Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu ve kanaat önderlerinin girişimleriyle barışla sonuçlandı. Bulanık ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan Hazreti Ömer Camisi’nde bir araya gelen aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek dualar eşliğinde tokalaşarak barıştı.

Barış töreninde konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, kan davasının sona ermesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu barış töreninin diğer kan davalı ailelere örnek olmasını temenni eden Kaymakam Koşansu, “Bugün iki aile burada bu barışı sağlayarak büyüklük gösterdi. Biz de o büyüklüğe şahitlik etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Burada da ailelerimiz büyüklük gösterdi. İki tarafa da çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bizim medeniyetimiz barış ve kardeşlik medeniyetidir. Allah esirgeyen ve bağışlayanı sever. Allah esirgeyen ve bağışlayandır. Peygamber Efendimizin de birçok kıymetli sözü var. Ancak bir tane hafisi şerifini burada söylemeyi anlamlı buluyorum. ‘Güçlü insan güreşte rakibini yenen insan değildir. Güçlü insan öfkesini yenen insandır. Nefsine hakim olacak olan insandır’ buyurmuştur. Burada da bunu yaşamış olacağız. Tabi barış önemli, barıştan daha da önemli olan barışın devamını sağlamaktır. Burada ben iki ailemize de güveniyorum. Bu barışın sürekli olacağını, devamlı olacağına inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barış yemini etti. – MUŞ

Related Posts

CHP’den iktidara ‘Murat Çalık’ tepkisi: ‘Onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz…’

CHP’li Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Seçilmiş belediye başkanlarımızı hapse atarsanız; Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık’ı onca hastalığına rağmen zindanda ölüme terk ederseniz ülkemizin itibarı da artmaz, ekonomimiz de güçlenmez” dedi.

Eskişehir’de silahlı kavga: Eşinin kardeşini vurdu

Eskişehir’de çıkan silahlı kavgada G.O., eşinin erkek kardeşi E.A.’yı yaraladı.

Manisa’da Dolandırıcılık: 1.2 Milyon TL Çalındı

71 yaşındaki vatandaşa FETÖ soruşturması yalanıyla dolandırıcılık yapıldı, 5 şüpheli tutuklandı.

Yarış Spikeri Esen Gök Evinde Ölü Bulundu

Esen Gök, Bakırköy’deki evinde cansız bedeniyle bulundu; polis soruşturma başlattı.

Aliyev Rusya’dan tazminat istedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2024’ün Aralık ayında Rus hava sahasında vurularak Kazakistan’a düşen yolcu uçağıyla ilgili ilk kez açık konuştu. Olaydan yedi ay geçmesine rağmen Rusya’dan resmi bir yanıt alamadıklarını belirten Aliyev, “Biz ne olduğunu biliyoruz. Suçlarını itiraf etsinler, sorumlular cezalandırılsın” dedi.

İran’ın en büyük petrol rafinerisinde yangın paniği

İran’ın en büyük petrol rafinerilerinden birinde yangın çıktı. Yangının kontrol altına alındığı bildirildi.