Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: “Uyuşturucu kartelleri bana suikast planlıyor”

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, uyuşturucu kartellerinin kendisine suikast düzenlemek için planlar kurduğunu öne sürdü.

Başkent Bogota’daki General Francisco de Paula Santander Harp Okulu’nda konuşan Petro, ülkedeki büyük mafyalara karşı yürüttükleri mücadele nedeniyle hedef alındığını belirtti.

Petro, “Uyuşturucu kartelleri bana suikast planlıyor. Uçağıma bir roket ateşlemek istiyorlar. Uyuşturucu kaçakçılarının satın alıp bir yerde sakladığı iki roket var. Kim olduklarını biliyoruz ve bu yüzden harekete geçmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da bir suikast girişimine maruz kaldığını belirten Petro, “Beni hızla devirmek istiyorlar çünkü Kolombiya’daki büyük mafyaların peşinde olduğumuzu biliyorlar. Bu korkutucu olabilir, evet, elbette korkutucu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Petro, söz konusu suikast iddialarına ilişkin detay vermedi.

Petro, 2022’de Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında yaptığı açıklamada, “La Cordillera” adlı suç çetesinin kendisine suikast düzenlemeyi planladığını bildirmişti.(AA)

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

3 Fidan’ı Mersin’de andılar

Türkiye tarihine iz bırakmış devrimci gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 53. yıl dönümünde Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Varoufakis: Merkez siyaset Almanya dahil hiç bir yerde artık işlemiyor

Varoufakis, daha solda ve eşitlikçi görüşe sahip siyasi hareketlerin ülke yönetimlerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiriyor