İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

3 Fidan’ı Mersin’de andılar

Türkiye tarihine iz bırakmış devrimci gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 53. yıl dönümünde Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Varoufakis: Merkez siyaset Almanya dahil hiç bir yerde artık işlemiyor

Varoufakis, daha solda ve eşitlikçi görüşe sahip siyasi hareketlerin ülke yönetimlerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir