İran Devrim Muhafızları Komutanı’nın öldüğü konutun görüntüsü! İsrail nokta atışı yapmış

İsrail, İran’ın Çeşitli Eyaletlerine Hava Saldırısı Düzenledi

Filistin‘de katliamlarını sürdüren İsrail, geçen hafta İran’ın birçok eyaletine hava saldırısı düzenledi. Tahran, Kirmanşah, Tebriz ve İsfahan gibi şehirler saldırının hedefi oldu.

Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, Devrim Muhafızları Komutanı Selami ile iki nükleer bilim insanı hayatını kaybetti. Hedefler arasında askeri üsler, radar merkezleri ve Natanz Nükleer Tesisi de yer aldı. Saldırıda Tahran’da sivil binalar da hedef alındı ve çok sayıda can kaybı yaşandı. İran, saldırının ABD onayı olmadan yapılamayacağını iddia etti. İsrail ise İran’ın 100’ün üzerinde kamikaze İHA ile karşılık verdiğini duyurdu.

Nokta Atışlarıyla Hedef Alındı

İran devlet televizyonu, sabah saatlerinde gerçekleştirilen İsrail hava saldırılarının hemen ardından Tahran’daki Devrim Muhafızları Karargâhı’ndan bir binanın ilk görüntülerini yayınladı. Videoda, karargâh yerleşkesinde bulunan yedi katlı binanın en üst katının doğrudan hedef alındığı ve ciddi hasar gördüğü görüldü.

Saldırının, İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami’nin bulunduğu binaya isabet ettiği iddia edildi. Tahran yönetimi, Selami’nin öldüğünü resmen doğruladı. Aynı saldırıda Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri ve bazı üst düzey komutanların hayatını kaybettiği bildirildi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami

Related Posts

Adana’da 160 Desibel Ses Sistemi Şaşırttı

İki arkadaşın minibüsüne yerleştirdiği ses sistemi 160 desibeli geçerken, kulakları dans ettirdi.

Tire 2021 FK, Emir Enes Araz’ı Transfer Etti

Tire 2021 FK, Göztepe U19’dan 18 yaşındaki Emir Enes Araz’ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Kadıköy’de seçimleri kaybetmişti: Komünist Başkan Fatih Maçoğlu’nun yeni mesleği belli oldu

2014’te Ovacık, 2019’da Tunceli Belediye Başkanı seçilen ve kamuoyunda ‘Komünist Başkan’ olarak tanınan Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart 2024 tarihli seçimlerde sürpriz bir karar ile Kadıköy’den aday olmuştu. Seçimlerden yüzde 10 oy oranı ile üçüncü ayrılan Maçoğlu, Tunceli’ye dönmesinin ardından arıcılığa başladı.

Fenerbahçe-Chobani: İmzalar atılıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü, ABD merkezli dünyaca ünlü gıda markası Chobani ile stadyum isim hakkı ve Futbol A Takımı’nın Avrupa maçlarındaki forma göğüs sponsorluğunu kapsayan kapsamlı bir anlaşmaya imza atıyor.

Silivri Belediyesi’nden izinsiz çadır ve mangal kullanımına müdahale

Silivri Belediyesi, yaz aylarında artan yangın riski nedeniyle sahil ve ormanlık alanlarda izinsiz kurulan çadır, mangal ve semaverlere müdahale etti.

CHP’li Emir’den Bakan Yerlikaya’ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına tepki gösterdi.