Hüseyin Baş’a açılan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturmasında ‘oğlum’ detayı

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 22 Aralık 2024 tarihinde partisinin bir toplantısında yaptığı konuşma sebebiyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Adliyesi’nde ifade veren Hüseyin Baş, her pazartesi imza atma ve yurt dışına çıkış yasağı gibi adli kontrollerden geçmek zorunda kaldı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan’ın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, 4 sayfalık şikâyet dilekçesi verdi.

‘OĞLUM’ SAVUNMASI

Dilekçede: “Şüphelinin ‘Oğlum sen önce kendi ülkene demokrasi getir’ ifadesi, müvekkilim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişiliğine saldırı niteliğindedir. Kamuoyu önünde bir ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına ‘Oğlum’ diye hitap etmek kabul edilebilir bir durum olmamakla birlikte ağır hakaret sayılmaktadır” denildi.

Pehlivan’ın yazısında Baş, savunmasında özetle şöyle dedi: “Söz konusu beyanlarımda geçen ‘Oğlum’ ifadesini ne sayın cumhurbaşkanına ne de herhangi bir şahsa yönelik söylenmiş bir ifade olarak kullandım. Bu ifade bir siyasi iradenin iş yapma biçimine, düşünce biçimine karşı bir eleştiri yapılırken tabiri caizse bir bağlaç anlamında kullanılmıştır. Konuşmalarımda cumhurbaşkanımızdan bahsettiğim bölümler olursa mutlaka ‘sayın cumhurbaşkanımız’ diye hitap ederim.”

(ALINTI)

Related Posts

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.

Sigara içen İETT şoförü uyarılınca çıldırdı!

İstanbul’da bir İETT şoförü, otobüs içinde sigara içtiği için kendisini uyaran yolcuya sert tepki gösterdi. Yolcuyla tartışan şoför, “Araç bozuk” diyerek yolcuları indirdi.

Önce başkanlara sonra şoförlere şafak baskını

Sanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda yeni kararlar çıktı. Şoförler bir muhasebeci, iş insanları ve belediye çalışanları da sorgulanıyor.

Ege’de 4,6 büyüklüğünde deprem (son depremler)

Ege Denizi’nde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin Muğla’nın Bodrum ilçesine 169 kilometre mesafede gerçekleştiğini duyurdu.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.