Gezi Parkı davasında 3 beraat

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarında verilen 18’er yıl hapis cezası kararının bozulmasının ardından tahliye edilerek yeniden yargılanan sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın davası karara bağlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatları hazır bulundu.

YAPICI, EKMEKÇİ VE ALTINAY’A BERAAT KARARI

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçundan her türlü şüpheden uzak, kesin ve yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Osman Kavala’ya, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, “siyasal veya askeri casusluk” suçundan ise beraatine hükmetmişti. Heyet, sanıklar Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapisle cezalandırılmalarına ve bu suçtan tutuklanmalarına karar vermişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuştu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala hakkındaki mahkumiyet hükmü kabul etmişti. Daire, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapis cezası verilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku hakkındaki mahkumiyet hükümlerinin de onanmasını kararlaştırmıştı.
Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise daire tarafından bozulmuştu. Daire kararında, bu sanıkların eylemlerinin, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” kapsamında olmadığına işaret ederek eylemlerinin, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtti. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar vermişti.

Related Posts

DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşecek

DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile cezaevlerindeki hak ihlallerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek.

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail için en büyük tehdit Netanyahu’dur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunarak İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin konuştu. İsrail’in İran’a saldırması gayrimeşru olduğunu ve İran’a yapılan her saldırıyı kınadıklarını belirten Çelik, “Nükleer tehlike ortaya çıkıyor. Ve bu Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasından daha tehlikeli bir durum.” ifadelerini kullandı. İsrail için en büyük tehdidini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu ifade eden Çelik, “Kimsenin başka bir ülkeye saldırarak rejim değişikliğinden bahsetmesi olamaz. Rejim değişikliğinden bahsetmek, bir saldırıyı rejim değişikliğine kaydırmak asla kabul edilemez.” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İsrail’e mühimmat satışını durdurduklarını bildirdi

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, İsrail’e mühimmat satışını durdurduklarını bildirdi

Eski AKP’li milletvekili İsmail Bilen evinde ölü bulundu

Eski AKP’li milletvekili İsmail Bilen evinde ölü bulundu

Devlet Bahçeli, 5 ay sonra ilk kez kürsüye çıkacak: Tarih ve saat belli oldu!

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Ocak’tan bu yana ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katılacak. Toplantı yarın saat 10.45’te başlayacak.

Bahçeli, “Tarihi şark meselesi gündemdedir, hedef Türk milletidir” diyerek CHP’ye ve diğer muhalefet partilerine çağrı yaptı

Bahçeli, “Tarihi şark meselesi gündemdedir, hedef Türk milletidir” diyerek CHP’ye ve diğer muhalefet partilerine çağrı yaptı