En revaçta bölüm! Mezunlar yüksek maaş ile çok rahat iş buluyor: Sıfır tecrübe ile gelseniz bile

Kapadokya MYO Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı Sektöre Nitelikli Elemanlar Yetiştiriyor

Kapadokya MYO Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı, muhakeme gücü yüksek, el becerileri iyi, İngilizce bilgisi yeterli seviyede olan öğrencilere uçak bakımını ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun bir şekilde gerçekleştirebilecek yetkinlikleri kazandırmayı hedefliyor. Bu program sayesinde sektörün ihtiyaç duyduğu ara insan gücü yetiştiriliyor.

Uçak Teknolojisi Bölümü’nde öğrencilere, mesleki-teknik İngilizce başta olmak üzere temel elektrik, uçak bakım uygulamaları, aerodinamik, uçak yapıları ve sistemleri uygulamaları, pistonlu motorlar ve uygulamaları, elektronik göstergeler ve sistemleri, gaz türbinli motorlar ve uygulamaları, uçak göstergeleri ve pervane konularında eğitim veriliyor.

Uygulama eğitimleri, üniversitenin yapısal, motor, kompozit, komponent, aviyonik atölyelerinde ve işbirliği yapılan hava aracı bakım kuruluşlarının gerçek bakım ortamlarında gerçekleştiriliyor.

“REVAÇTA BİR BÖLÜM”

Uçak Teknolojileri Program Başkanı Yusuf Saygan Taşçı, Kapadokya Üniversitesi bünyesinde uçuk teknolojisi, uçak gövde bakımı, havacılık elektrik ve elektroniği gibi uçak bakım teknisyenliği alanlarında pratik eğitimler verdiklerini belirtti. Taşçı, öğrencilerin yüksek maaşlarla iş bulabildiği bu bölümün şu anda revaçta olduğunu vurguladı.

“HAVACILIK SEKTÖRÜNE OLAN İLGİ ARTIYOR”

Doktor Öğretim Üyesi Tamer Çalışkan da, öğrencilerin gerçek bir uçak üzerinde eğitim aldıklarını ve sektöre olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Çalışkan, havacılık sektörünün genişledikçe iş olanaklarının da arttığına dikkat çekti.

“ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM”

Havacılık Lisesi mezunu Yiğit Öğülmüş ise, Kapadokya MYO Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı’na katılarak çocukluk hayalinin bir uçakla ilgili bir bölümde çalışmak olduğunu dile getirdi. Öğülmüş, bu bölüm sayesinde sıfır tecrübe ile bile uçak teknisyeni olarak çalışabileceğini ve THY’de çalışmayı hedeflediğini belirtti.

Related Posts

AKP’ye geçen Çerçioğlu’ndan Özgür Özel’e yanıt: ‘Benim alnım ak, başım dik’

AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yanıt verdi. Çerçioğlu “Benim alnım ak, başım dik” ifadelerini kullandı.

Titanik’e gizli yolculuk: Faciadan sonra ilk, gizemli milyarder gündemde

OceanGate trajedisinden iki yıl sonra Titanik’in enkazına yeni bir insanlı dalış planlanıyor. İsmi gizlenen milyarderin 10 milyon dolarlık yolculuğu sosyal medyada merak konusu.

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası’na hazır

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İspanya ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü.

YKS tercih sonuçları belgesi nereden görüntülenir? ÖSYM giriş ekranı ile üniversite yerleştirme sonuçları (sonuc.osym.gov.tr)

2025 üniversite tercih ve yerleştirme sonuç belgesi ekranı için milyonlarca aday ÖSYM’den gelecek son dakika açıklamasını bekliyor. YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesiyle adaylar hangi lisans ve ön lisan programlarına kayıt hakkı …

Rusya’dan Ukrayna’ya 574 dronluk saldırı

Rusya, Ukrayna’yı 574 dron ve 40 füze ile hedef aldı. Saldırıda bir kişi yaşamını yitirirken 15 kişi ise yaralandı.

Kerem Aktürkoğlu sahaya çıktı, tribünler ayağa kalktı: Taraftara karşılık verdi

Benfica formasıyla Kadıköy’de sahaya çıkan Kerem Aktürkoğlu, kendisini alkışlayan tribünlere alkışla karşılık verdi.