Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta İdrar Yapmak Sağlığa Zararlı! Uzmanlar Uyarıyor

Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin’in TikTok’ta paylaştığı uyarılara göre, duşta idrar yapmanın sağlığımıza birçok zararı olabilir. Dr. Irwin, suyun akış sesinin mesanenin idrar yapma sinyali almasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu alışkanlık uzun vadede idrar tutma kontrolünü bozarak çeşitli mesane sorunlarına yol açabilir.

Özellikle kadınlar, ayakta idrar yapmanın pelvik taban kaslarını baskıladığını ve mesanenin tamamen boşalmamasına neden olduğunu belirtiyor. Bu durumun uzun vadede idrar yolu enfeksiyonlarına ve böbrek fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesine yol açabileceği ifade ediliyor.

Mesanede kalan idrar, bakterilerin çoğalması için uygun bir ortam oluşturabilir ve bu da ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, duşta idrar yapma alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguluyor. Dr. Irwin ve Dr. Jeffrey-Thomas, idrar yapma ihtiyacı hissedildiğinde tuvaleti kullanmanın önemine dikkat çekiyor.

Uzmanlar, mesane sağlığını korumak için pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapılmasını ve yeterli sıvı alımına dikkat edilmesini öneriyor. Ayrıca, hijyen kurallarına uymak da idrar yolu enfeksiyonlarını önlemede önemli bir role sahip.

Related Posts

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks yaptırdı felç oldu!

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.