Devrimci Yol hareketinden Sedat Göçmen yaşamını yitirdi

Sedat Göçmen Fırtınalı Denizin Yolcuları kitabının yazarı İstanbul’da vefat etti

Sedat Göçmen, SOL Parti üyesi ve “Fırtınalı Denizin Yolcuları” kitabının yazarı olarak tanınıyordu. 73 yaşındaki Göçmen, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul’daki hastanede hayata veda etti.

SOL Parti, Göçmen’in ölümünü duyururken, “Devrimci yolumuzun kararlı yürüyüşçüsü, fırtınalı denizin yolcusu Sedat Göçmen’i kaybettik… Seni ne biz ne bu topraklar unutmayacak” ifadelerini kullandı.

Sedat Göçmen’in cenazesi, 30 Ocak Perşembe günü İstanbul’da defnedilecek. Cenaze programı ile ilgili detaylar daha sonra paylaşılacak.

Sedat Göçmen, kimdir?

1952 yılında Kırklareli’nde doğan Göçmen, öğretmenlik yapmasının ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne başladı. Öğrencilik yıllarında SBF DER başkanlığı yapan Göçmen, devrimci faaliyetlerinden dolayı kısa süreli tutukluluklar yaşadı.

Devrimci Yol hareketinin kuruluşunda yer alan Göçmen, Karadeniz bölgesinde örgütlenme faaliyetleri yürüttü ve kitlesel hareketin gelişmesinde önemli rol oynadı. 1981’de Çorum’da tutuklanan Göçmen hakkında açılan davalardan biri de Fatsa Devrimci Yol Davası idi. 8 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kuruluşunda yer alan Göçmen, aynı zamanda SOL Parti üyesiydi ve yaşamını İstanbul’da sürdürüyordu.

Sedat Göçmen, “Fırtınalı Denizin Yolcuları” adlı kitabın da yazarıydı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Eski Bakan Yardımcısı dolandırıcılıktan 13 yıl hapis cezası aldı

Rusya’da yolsuzluk ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen eski Savunma Bakan Yardımcısı Timur İvanov, mahkeme tarafından 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, bugün Moskova Şehir Mahkemesi’nde görülen davada açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası açıklamalar

Piyasaya göre CHP’ye ilişkin süreç siyasette belirsizlik, ekonomide kırılganlık yaratacak: Ekonomide ‘butlan’ endişesi

CHP kurultayına ilişkin davada çıkacak karar, yalnızca siyaseti değil piyasaları da etkiliyor. Ekonomistler, “mutlak butlan” yönünde bir kararın döviz kurunu zıplatabileceği, yatırımcı güvenini sarsabileceği ve ekonomi yönetimini yeni bir sınavla karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulunuyor.

Susurluk’ta feci kaza: 4 ölü

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde sürücüsünün branda germek için emniyet şeridinde çektiği TIR’a, otomobil çarptı. Kazada, 4 kişi hayatını kaybetti.

Veziristan’da intihar saldırısı: 16 güvenlik görevlisi öldü

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Kuzey Veziristan bölgesinde cumartesi günü meydana gelen intihar saldırısı, ülkeyi yasa boğdu. Mir Ali’de güvenlik konvoyunu hedef alan araçlı saldırıda, öncü araca çarpan intihar bombacısı infilak etti …

Hastaneler tek tek iflas edebilir! Korkunç rapor ortaya çıktı

Almanya’da ortaya atılan rapor birçok hastanenin iflasın eşiğinde olduğunu gösterdi.