DEM Parti’den ‘İmralı-Edirne’ yanıtı: Selahattin Demirtaş sürecin merkezindedir

DEM Parti Heyeti, HDP Eski Eş Genel Başkanları ve DTK Eşbaşkanını Ziyaret Edecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘İmralı açılımı’yla başlayan süreç, DEM Parti heyetinin cezaevinde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaretiyle devam ediyor. Bu ziyaret, ‘süreç’ hakkında tartışmaları da beraberinde getiriyor.

DEM Parti heyeti, HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i cezaevinde ziyaret edeceği açıklamasını yapmıştı. Daha sonra DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Halk TV yayınında yapılan ziyarette Abdullah Öcalan’ın Selahattin Demirtaş’a önemli bir vurgu yaptığını belirtti.

‘Öcalan, Demirtaş’a Önemle Vurgu Yaptı’

Demirtaş’ın ‘süreç’teki rolüne ilişkin açıklamalarda bulunan Temel, “İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan da Selahattin Demirtaş’a önemle vurgu yaptı. Kendisi bu sürecin destekleyeni ve dahil olma konusunda irade beyan etmişti. Demirtaş, Leyla Güven, Figen Yüksekdağ gibi isimler sürecin merkezindedir. Bu isimler sembolik olduğu için söylüyoruz. Kazanan veya mağdur olanlar bu sürecin gelişmesine bağlı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Tartışmanın çözümü için Demirtaş’ın ve diğer arkadaşlarının önemli roller oynayacağını belirten Temel, “Demirtaş, bu tartışmanın tam ortasında önemli bir aktördür. Öcalan’ın da Demirtaş’a vurgu yaptığını açıklamak isterim. Demirtaş’ın katkısı bu dönemde büyük bir önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Ahmet Özer ikinci kez hakim karşısında!

Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” gün yüzüne çıkarılıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Moğolistan Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsünün Tuul Vadisi’nde yürüttüğü kazı çalışmaları sonucu geçen yıl tespit edilen kayıp şehir, Togu Balık’ta çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

MSB’den 12 askerimizin şehit olduğu olayla ilgili iddialara yanıt: Tamamen asılsız

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde 12 askerimizin şehit olması üzerine kamuoyuna yansıyan iddialar için “Gerçeklikten uzak olduğu halde kesin yargıyla ortaya atılan iddialar ile komplo teorileri üreten manipülatif söylem ve içerikler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi karalamaya ve yıpratmaya yönelik sistematik bir dezenformasyon çabasıdır” dedi.