CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın orman yangınlarıyla ilgili paylaşımda bulunan bazı hesaplara işlem yapıldığını açıklamasına ilişkin konuştu. Emir, “Yangınla değil; itibardan tasarruf etmemek için mücadele eden, vatanı da milleti de her felakette çaresiz bırakan AKP iktidarının özetidir Bakanın bu sözleri!” dedi.
Emir, “Terchizatsız, korumasız, maskesiz yangınla mücadeleye gönderdiğiniz kahramanların videolarını bizzat liyakatsız kadrolarla doldurduğunuz kamu kurumlarınız yayıyor, sonra da ‘hedef alıyoruz’ diyorsunuz! İnsanlar ölüyor, doğa, hayvanlar, canlılar yok oluyor.” ifadesini kullandı.
Emir şunları kaydetti:
Diğer mevkidaşınızı cebimizde uçak taşımadığımız yangın çıkmayın diyor. Belediyeniz taş ocağı için başvuruyor! Ama manipülasyon öyle mi! Yazıklar olsun!