Bursa’da Tarihi Arkeopark ve İpek Fabrikası Projeleri

Bursa’da Tarihi Muradiye Mahallesi ve Hisar Arkeopark Turizme Açılıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hisar Bölgesi’nde yapımı devam eden arkeoparkın yaz aylarında açılışı planlanırken, Osmangazi Belediyesince kamulaştırılan Muradiye Mahallesi’ndeki tarihi ipek fabrikası da turizme kazandırılacak.

Şehrin en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar Bölgesi’ni canlandırmak ve turizme kazandırmak amacıyla Osmangazi Belediyesince çeşitli projeler hayata geçirildi. Kentin önemli tarihi noktalarından biri olarak kabul edilen, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan 3 bin yıllık mozaiklerin bulunduğu Hisar Arkeopark’ta konaklama tesisi, kafeterya, müze ile gösteri alanları da yer alacak.

Yaz mevsimiyle turistlerce ziyaret edilebilecek arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde yer alan ve kamulaştırılan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın bulunduğu yaklaşık 10 dönümlük alanda sergi ve konser salonları, gastronomi ve kültürel etkinliklerinin düzenlenebileceği bölümler için çalışmalar başlayacak. Osmangazi ilçesinde tarihi, kültürel ve ekonomik anlamda değer katacak bu projelerle bölgedeki tarihi yapılar gün yüzüne çıkartılarak, kente gelen turistlerin konaklama süresinin artırılması hedefleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, tarihi ipek fabrikasının tarihinin ve öneminin altını çizerek, buranın turizme kazandırılması için planladıkları faaliyetleri anlattı.

Hisar Arkeopark’ın Açılışı ve Tarihi Muradiye Mahallesi

Aydın, Hisar Bölgesi’nde bulunan ve Mollagürani Mahallesi’nde ortaya çıkarılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar ile taşınır ve taşınmaz eserlerin sergileneceği Hisar Arkeopark’ın yaz aylarında açılışını yapmayı planladıklarını dile getirdi. Arkeoparkta 3 bin yıllık mozaikler ve tarihi eserler sergilenecek.

Arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde bulunan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın da turizme kazandırılması için çalışmaların başladığını belirten Aydın, burasının önemine değindi. Tarihi binaların restore edilerek turizme kazandırılmasıyla Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Related Posts

Malatya-Tacikistan İhracatında Düşüş

MTSO, Tacikistan’a ihracatta %70’lik düşüş yaşandığını ve Büyükelçi’den destek beklediklerini açıkladı.

İŞKUR duyurdu: Hibe desteği sürekli oldu!

Engelli ve eski hükümlüler için girişimcilik ve istihdam desteklerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), hibe desteğine başvuru sürecini hem kolaylaştırdı hem de kapsamını genişletti. Artık yılda sadece iki kez yapılabilen …

Müşteriye 320 milyon TL fayda sağlamayı hedefliyor

Vodafone, yeni sadakat platformu olan “Vodafone Happy”yi tanıttı. Platform, 11 milyon aktif kullanıcısı ve 18 milyon müşteriye açtığı indirimlerle, Vodafone’un bu zamana kadar en çok müşteriye ulaşan, sektörde en kapsayıcı dijital sadakat platformu olacak. Vodafone Yanımda mobil uygulaması üzerinden erişilen “Vodafone Happy” sadakat platformuyla, tüm faturalı müşterilere fayda sunulması amaçlanıyor.

Yabancılar da halimize acıdı

İktidar asgariye ara zam kapılarını kapadı. Uluslararası Çalışma Örgütü iktidarın görmezden geldiği asgari ücretlinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …