Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşıyor

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, estetik amacıyla yaptırdığı botoks işlemi sonrasında yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ottoway’e yapılan muayeneler sonucunda iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Hürriyet’in haberine göre, Ottaway başlangıçta yaşadığı semptomları enjeksiyonlarla ilişkilendirmeyen doktorlarla görüştü. Ancak Temmuz 2023’te ikinci bir enjeksiyon turuna girmeden önce yaşadıklarını ciddiye almadı.

Bir çocuk annesi Ottaway, ellerinde ve kollarında meydana gelen sinir hasarının ardından kısmi felçle baş başa kaldığını anlattı. İki yaşındaki kızı Millie’yi bir yıldan uzun süre kucağına alamadı ve yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Migren tarzında baş ağrıları başladı. Bu durumun normal olduğu söylendi. Araştırmalar yaptım fakat durumum daha da kötüye gitmekteydi. Bazı günler yürüyemeyip, buzdolabını açamadım veya cümle kuramadım. En korkunç anlardı. Herhangi bir şey yapamaz hale geliyordum. Basit işler bile çok acı verici hale gelmişti. Yazı yazamıyor, yemek kutularını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum.”

“Doktorlar durum hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diyen Ottaway, şunları ekledi:

“Günlerce testler yaptırıyor, otoimmün hastalık veya Lyme hastalığı olabileceği belirtiliyordu. Botoks zehirlenmesi geçiren insanların bilgi alışverişinde bulunduğu bir forumu keşfedene kadar durum aynıydı. Forum sayesinde enjeksiyonun bazen vücudun diğer bölgelerini de etkileyerek felce neden olabileceğini öğrendim.”

Aynı durum Stephanie Ottaway’in başına da geldi. Mart 2024’te, diğer tüm olasılıklar elendikten sonra nihayet iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway’e konulan bu teşhisin tedavisi bulunmamakta ve eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Duşta yapılan bu hata sağlığa darbe! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir