Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips, Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Açlık Grevine Başladı

Boston Üniversitesi Profesörü Nathan Phillips Açlık Grevine Başladı

(ANKARA) – Boston Üniversitesi Profösörü Nathan Phillips, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkililerinin, Rümeysa Öztürk de dahil çok sayıda öğrencinin gözaltına almasına ve Boston Üniversite yönetiminin buna ilişkin “siyasi pankartları” kaldırmasına karşı açlık grevine başladı.

Boston Üniversitesi, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) yetkilileri tarafından “Hamas yanlısı ve antisemitik bir yazı yazması” gerekçesiyle gözaltına alınan Tufts yüksek lisans öğrencisi ve Türk vatandaşı Rümeysa Öztürk’ü desteklemek için “Rümeysa’ya Özgürlük” yazan bir pankart da dahil olmak üzere siyasi tabelaları defalarca kaldırmasının ardından üniversite Profesörü Nathan Phillips, “ifade özgürlüğünü ve gözaltına alınan öğrencileri desteklemek” adına 15 Nisan’da açlık grevine başladı.

Öztürk, Mahdawi ve Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum

Phillips, yerel internet haber sitesi Boston.com‘a verdiği demeçte, “Rümeysa Öztürk, Mohsen Mahdawi ve Mahmud Halil’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum” diyerek, “Boston Üniversitesini, kampüsteki siyasi konuşma işaretlerini seçici bir şekilde kaldırmaya son verye” çağırdı.

Üniversite yönetiminin siyasi nitelikteki pankartları defalarca kaldırdığını dile getiren Phillips, “Bence çatılardan haykırılması gereken bir konuda, üniversite öğrencilerinin hukuksuz, anayasaya aykırı bir şekilde kaçırılması, ifade özgürlüğünün bastırılmasıdır. Olanlar karşısında sessiz kalmayacağım” dedi.

Boston Üniversitesi yönetimi konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken, Phillips, konuyla ilgili görüştüğü fen-edebiyat fakültesi dekanının kendisine, “siyasi pankartların kaldırılmasının okulun politikası olduğunu söylediğini” aktardı.

Phillips, “Beni ileriye götüren şey, hareket özgürlükleri engellenen, ifade özgürlükleri engellenen ve temel insani erdemlerden mahrum bırakılan bu insanlara duyduğum sevgidir. Trump yönetiminin bu korkunç muamelesi karşısında kim, nasıl rahat olabilir ya da sessiz kalabilir bilmiyorum” dedi.

Phillips, daha önce de iki kez açlık grevi yaptı

Phillips’in, 2020’de bir kompresör istasyonunu, 2022’de ise bir doğal gaz santralinin inşasını protesto için iki kez uzun süreli açlık grevi yaptığı bildirildi.

“Eyleminin daha fazla insanı harekete geçmeye teşvik edeceğini” belirten Phillips’in bu eylemi, şu ana kadar üniversitenin pek çok topluluğundan destek gördü.

Philips’in serbest bırakılmasını istediği Columbia Üniversitesi öğrencisi Filistinli Mohsen Mahdawi, !4 Nisan’da Vermont’taki göçmenlik bürosunda gözaltına alındı.

Federal yetkililerce geçen ay gözaltına alınan Columbia Üniversitesi mezunu Mahmud Halil’in ABD’den sınır dışı edilip edilmemesine ilişkin mahkeme süreci ise devam ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

“Yaz Hitleri 2025” çalma listesi yayınlandı: İşte her yerde duyacağınız o şarkılar

“Yaz Hitleri 2025” çalma listesi yayınlandı: İşte her yerde duyacağınız o şarkılar

RESMİ GAZETE KARARLARI 24 HAZİRAN 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği değişti!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 24 Haziran 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32936 sayılı Resmi Gazete’de bugün Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yayınlandı. İşte, 24 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

En uzun gün ne zaman, bugün mü? 21 Haziran gündönümü nedir, ünler ne zaman kısalmaya başlayacak? İşte cevabı

21 Haziran tarihinin gelişiyle birlikte en uzun gün ne zaman, bugün mü? sorusunun cevabı merak edilip araştırılmaya başladı. Öte yandan yaz gündönümü nedir, günler ne zaman kısalmaya başlayacak? sorusu da en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılan 21 Haziran, yaz gündönümü olarak biliniyor. Bu tarihte Güney yarımkürede en kısa gün, kuzey yarımkürede en kısa gece yaşanıyor. Peki, en uzun gün ne zaman, bugün mü? 21 Haziran gündönümü nedir, günler ne zaman kısalmaya başlayacak? İşte, ayrıntılar.

TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilebilecek bölümler

Üniversite Sınavı 2025 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yetenek Testi TYT’ye giren üniversite öğrencileri net ve puan hesaplamalarının hemen ardından TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesini merak edip araştırmaya başladı. Özellikle de “TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı?” sorularının cevabı en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesi…

YKS sınav süresi ve oturum saatleri 2025 | YKS ne zaman yapılacak, saat kaçta? TYT, AYT, YDT kaç dakika, YKS ne zaman? ÖSYM sınav takvimi! İşte üniversite sınavı saatleri!

YKS sınavı saat kaçta 2025? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) bu sene 21-22 Haziran’da düzenlenecek. 1 milyon 185 bin 260 erkek olmak üzere 2,5 milyon adayım katılım sağlayacağı söz konusu sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi, AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri, YDT’de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılacak testler adaylara yöneltilecek. Adayların sınava girebilmeleri için 2025-YKS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Peki, YKS saat kaçta, ne zaman yapılacak, Y

Gündemi takip eden bildi: PISA ve TIMSS düzeyinde tasarlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda bu yıl yalnızca akademik başarı değil, güncel olaylar ve toplumsal figürlere dair sorular da dikkat çekti. Milli futbolcu Arda Güler’in tevekkül açıklaması, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in hayatı ve Türkiye’nin yerli savunma sanayii ürünleri olan Hürkuş, Hürjet ve ANKA soruları sosyal medyada ve eğitim çevrelerinde gündem oldu. Öte yandan ALES seviyesindeki mantık sorularının da PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirmelere benzer şekilde tasarlanması dikkat çekti.