Balık Göçü İçin Av Yasağı Başladı

Müdür Altınkaynak: “Balıklar Bu Yıl Güvenli Şekilde Göç Edecek”

VAN – Van‘ın Muradiye Tarım ve Orman Müdürü Harun Altınkaynak, bugün başlayan av yasağı nedeniyle balık göçünün yoğun olacağı akarsularda incelemelerde bulunarak, balıkların bu yıl güvenli şekilde göç edeceğini belirtti.

Tepe kefali balığı için uygulanan av yasağı Van Gölü’nde yürürlüğe girdi. Üreme mevsiminde ters akıntıya karşı yüzerek tatlı suya ulaşan balıkların göçü öncesinde Muradiye Tarım ve Orman Müdürü Harun Altınkaynak, tatlı su havzalarını inceledi. Yoğun balık göçü yaşanan Bendimahi Çayı ve Balık Bendi’nde su kalitesini test eden Altınkaynak, av yasağına uyma çağrısında bulundu. Altınkaynak, “15 Nisan-15 Temmuz arasında uygulanan av yasağının amacı, endemik bir tür olan tepe kefali balığının yumurtlama dönemidir. Bu dönemde balıkların avlanması oldukça kolaylaşır. Sürüler halinde hareket ettikleri için vatandaşlar balıkları kolayca yakalayabilir. Tüm vatandaşlardan, yasağa uymalarını ve bilinçsiz avlananları uyararak destek olmalarını rica ediyoruz. Bu yıl da gerekli tedbirleri aldık ve balıkların güvenli bir şekilde göç etmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KADER ÇELİK – Yerel

Related Posts

Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyor

Halk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks yaptırdı felç oldu!