Bakan’dan çarpıcı ‘deprem’ verisi: İşte İstanbul’daki riskli bina sayısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul’daki depremle ilgili 452 bin ev ve iş yerinin tespitlerinin hızlı bir şekilde yapıldığını belirtirken, 61 bin bağımsız bölümün az hasarlı olduğunu açıkladı.

Bakan Kurum’un yaptığı çalışmalar sonucunda İstanbul’un bugün itibariyle yüzde 60’ının güvenli hale geldiğini vurgulayarak, ancak halen acil olarak dönüştürülmesi gereken 600 bin konutun bulunduğunu dile getirdi. Bu konuda atılması gereken adımların herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

  • İstanbul Deprem Dönüşümü
  • Depremde Hasar Tespiti
  • İstanbul Konut Dönüşümü

Related Posts

Suriye’den Türkiye ve ABD’ye teşekkür

Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Antalya’da gerçekleştirdikleri üçlü toplantının verimli ve yapıcı geçtiğini söyleyerek, Fidan ve Rubio’ya teşekkür etti.

Bu fotoğraf 20 milyon ödüllü terörist dolu

PKK’nın kendini fesih ettiği kongredeki kişiler, İçişleri Bakanlığı’nın 20 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranıyor.

Türkiye’de çağrı merkezi kurup, yurt dışındaki yabancıları dolandırdılar

Mersin’de çağrı merkezi kurup, ‘ucuz abonelik’ bahanesi ile yurt dışındaki yabancı ülke vatandaşlarını dolandıran 10 şahıs yakalandı.

‘En yoksul başkan’ hayatını kaybetti

Mütevazı yaşam tarzı nedeniyle “dünyanın en yoksul devlet başkanı” olarak anılan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Erdoğanlı zirvede ambargo kalktı

Trump, “Erdoğan ve Suudi Prens Salman’ın talebi üzerine” Suriye’ye yaptırımları kaldırdıklarını duyurdu. Esad’ı deviren Ahmed Şara ile Riyad’da ilk kez yüz yüze görüştü. Zirveye Erdoğan da telefonla katıldı.

Tartıştığı oğlunu av tüfeğiyle öldürdü!

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde eve tabancayla ateş açan oğlu 22 yaşındaki Hazat Şahin’i, pompalı tüfekle vurarak öldüren Necdet Şahin (55), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.