AKP’li belediyelerin ihaleleri Atatürk düşmanı Akit’e gitti

AKP’li Belediyelerin Yandaşlara Yaptığı Paranın Detayları Ortaya Çıktı

AKP’li belediyeler, yandaşlara para aktarma konusundaki skandal uygulamalarını sürdürüyor. Elazığ, Gaziantep Şahinbey ve Bursa Yıldırım belediyeleri, ‘Çocuk Şenliği’ ve ‘Hizmet ve Projelerin Yayınlaması’ adları altında doğrudan teminle ihaleler vererek yandaşlara kaynak aktardı.

Belediye İhaleleri Akit Gazetesine Aktı

Gaziantep’in Şahinbey belediyesi, ‘2-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan çocuk şenliği hizmet alımı’ ihalesini gerçekleştirdi. Doğrudan teminle yapılan hizmet alımı için 350 bin TL ödeme Akit Televizyon’a yapıldı. 30 Nisan’da imzalanan ihale sözleşmesi ortaya çıktı. AKP’li Elazığ Belediyesi ise 25 Mart’ta ‘Belediyenin hizmet ve projelerinin yayınlanması işi’ ihalesini yaptı. Doğrudan teminle gerçekleşen ihale, Akit Televizyon ve Radyo Anonim Şirketi’ne verildi. Belediye, bu iş için Akit’e 85 bin TL ödedi. Bursa’nın Yıldırım belediyesi ise ‘Akit TV’de belediye hizmetlerinin tanıtılması işi’ adıyla verdiği ihaleyi yine Akit TV’ye verdi. Yıldırım Belediyesi, bu iş için 600 bin TL harcadı.

Doğrudan teminle ihale verilmesini eleştiren eski meclis üyesi Uğur Kalkan, yandaş gazetelerin kamu kaynakları ile desteklenmeye çalışıldığını belirtti. Kalkan, Şahinbey Belediyesi’nin, çocuk şenliği için yapılan doğrudan teminle Akit’e 350 Bin Lira ödeme yapmasını ve bu durumu eleştirdi. Yerel yönetimlerin, halkın parasını yandaş medyaya aktarmasına tepki gösteren Kalkan, bu uygulamaların denetimsizlik nedeniyle devam ettiğini ifade etti.

Related Posts

TBMM’de 15 Temmuz töreni | Erdoğan: Şehitlerimizin fedakârlıkları boşa gitmedi; terörsüz Türkiye onların eseri olacak

TBMM’de 15 Temmuz töreni | Erdoğan: Şehitlerimizin fedakârlıkları boşa gitmedi; terörsüz Türkiye onların eseri olacak

Ahmet Özer ikinci kez hakim karşısında!

Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Türklerin kayıp şehri “Togu Balık” gün yüzüne çıkarılıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Moğolistan Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsünün Tuul Vadisi’nde yürüttüğü kazı çalışmaları sonucu geçen yıl tespit edilen kayıp şehir, Togu Balık’ta çalışmalar devam ediyor.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten PKK’nın silah bırakmasıyla ilgili açıklama: Kritik bir eşik geçildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda PKK’nın silahları imha/teslim süreciyle ilgili ilk adım gerçekleşti. Türkiye’nin terör yükünden kurtulması için tarihi bir sayfa açma kararlılığı güçlenerek ilerlemektedir” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.