İktidarın küçük ortağı açıkladı: ‘DEM Parti de kendini feshedecek’

Mustafa Destici Bursa’da Esnaf Ziyareti Yaptı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün Bursa’da Ulu Camii ve Hanlar Bölgesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Destici, emekli ve asgari ücretlilerin büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Kamu işçilerinin 7 aydır farklarını alamadığını vurgulayan Destici, hükümetin teklifini değerlendirerek, “En son hükümetin teklifi birinci 6 ay için yüzde 24 ve daha sonraki dönemler için de enflasyon farkı olarak ifade edildi. Bizce kabul edilebilir, makul bir rakam. 2026 için de yüzde 5’lik bir refah payı vererek, bence bu toplu sözleşmeyi tamamlamak gerekiyor. Ve işçilerin de ocaktan beri hak ettikleri bu zammı almaları gerekiyor” sözleriyle görüşlerini aktardı.

Terörsüz Türkiye İstiyoruz

Terörsüz bir Türkiye’nin önemine değinen Mustafa Destici, terörle mücadele sürecini ve ülkenin ekonomik durumunu eleştirdi. “Teröre biz 40 yıldan fazla bir zamandır, binlerce şehit vermişiz. On binlerce insan kaybetmişiz. Ve 2 trilyon dolardan fazla para harcamışız” diyen Destici, terörle mücadelede harcanan paranın ekonomiye kazandırılması gerektiğini savundu.

Bakırhan Bir Şart İleri Sürdü

Samimiyet görmediklerini belirten BBP Genel Başkanı, terör örgütüne karşı net bir tavır sergileyerek, “Devletimizden ya da Cumhur İttifakı ortaklarımızdan bir şüphemiz yok. Abdestlerinden ya da iyi niyetlerinden şüphemiz yok. Biz karşımıza bu hain terörist güruha güvenmiyoruz. İpleri Amerika’nın ve İsrail’in elinde olan bu katiller sürüsüne güvenmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Devamını oku

Related Posts

Numan Kurtulmuş’tan Özgür Özel’e ‘komisyon’ ziyareti

Numan Kurtulmuş’tan Özgür Özel’e ‘komisyon’ ziyareti

Kaymakam Başar, Sason’da şehit aileleri ve gazi aileleriyle araya geldi

Batman’ın Sason Kaymakamı Furkan Başar, terörle mücadele şehit ve gazi olan vatandaşların aileleriyle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Türkiye, Suriye’ye Savunma Desteği Sağlayacak

Suriye yönetimi, Türkiye’den savunma kapasitesinin artırılması için resmi destek talep etti.

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil

Yangınlarda acı haber: Eskişehir’de 10 işçi şehit oldu

Eskişehir’de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalan 10 orman işçisi şehit oldu.

Portekiz’de kritik Ali Koç-Mourinho zirvesi: En önemli iki talep ortaya çıktı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ile transfer toplantısı yapmak üzere Portekiz’e gitti. Koç-Mourinho görüşmesinde transfer süreçlerinin gündemin en önemli maddesi olması bekleniyor.