Finlandiyalı milletvekillerinden Filistin’e tam destek

Finlandiya Parlamentosunun Çoğunluğu, Filistin Devletinin Tanınmasını Destekliyor

Finlandiya haber ajansı YLE’nin parlamentoda gerçekleştirdiği ankete göre, Finlandiyalı milletvekillerinin çoğunluğunun Filistin devletinin tanınmasını istediği ortaya çıktı.

200 milletvekilinden 107’sinin katıldığı ankette, 61 milletvekili Finlandiya’nın Filistin devletini tanımasını desteklerken, 32’si karşı çıktı. 14 milletvekili ise kararsız ya da fikrini belirtmek istemedi.

İktidar Partisi Destek Veriyor

YLE’nin bildirdiğine göre, Başbakan Petteri Orpo’nun Ulusal Koalisyon Partisi (NCP) milletvekillerinin çoğunluğu Filistin devletinin tanınmasını destekliyor.

Ayrıca, parlamentonun ikinci büyük partisi olan aşırı sağcı Gerçek Finler ve Hristiyan Demokratlar’ın ise Filistin devletinin tanınmasına şu anda sıcak bakmadıkları belirtildi.

Muhalefette bulunan Sosyal Demokrat Partisi (SDP), Yeşiller Birliği, Sol İttifak ve Şimdi Hareket partilerinden milletvekillerinin tamamı Filistin devletinin tanınmasını desteklediklerini belirtti.


Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo

Yeşiller Birliği partisinden milletvekili Saara Hyrkkö, yaptığı açıklamada, “İsrail’i durdurmayı başaramazsak, yakında tanınacak bir Filistin kalmayacak. Uluslararası toplumun İsrail’e baskı yaparak Gazze’deki soykırımı ve Batı Şeria’daki yasadışı işgal ve baskıyı sona erdirmesi gerektiğini” belirtti.

Sol İttifak milletvekili Mai Kivela da Filistin devletinin tanınmasının, Filistinlilere yönelik uzun süredir süren zulme uluslararası baskıyla son vermenin bir adımı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı da Destekliyor

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, daha önce yaptığı açıklamalarda Filistin devletini tanıyacaklarını söylemiş ancak bir tarih vermemişti.

Related Posts

Elon Musk’tan Trump’a ağır eleştiri: ‘Bu yasa tasarısı iğrenç bir rezalet’

Elon Musk, sosyal medyada Trump destekli yasa tasarısını hedef aldı. “Gerçekten utanç verici” dediği tasarıyı, ülke ekonomisi için felaket olarak nitelendirdi.

İsrail Savunma Bakanı, Şara’yı sorumlu tuttu: Suriye’den Golan Tepeleri’ne roket atıldı; Tel Aviv, “Tam yanıt vereceğiz” dedi

İsrail Savunma Bakanı, Şara’yı sorumlu tuttu: Suriye’den Golan Tepeleri’ne roket atıldı; Tel Aviv, “Tam yanıt vereceğiz” dedi

İspanya’dan İsrail’e yaptırım! 287.5 milyon euroluk anlaşmayı askıya aldı

İspanya Savunma Bakanlığı, İsrailli Rafael şirketinin İspanya’daki yan kuruluşu Pap-Tecnos ile yaptığı 287.5 milyon euro tutarındaki sözleşmeyi askıya aldı.

‘Soyadımız Türkiye’ sloganı Erdoğan’ın afişinde: Sözün sahibi Ahmet Özer cezaevinde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait reklam panolarından kaldırılan Ekrem İmamoğlu afişlerinin yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri yerleştirildi. Afişlerde yer alan “Adımız kardeşlik, soyadımız Türkiye” sloganının 30 Ekim’de tutuklanan ve görevden alınarak yerine kayyum atanan CHP’nin Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e ait olduğu ortaya çıktı.

Letonya stratejik konumlarda mülkü bulunan Rusların ülkeye girişini yasakladı

Letonya’nın, stratejik öneme sahip bölgelerdeki gayrimenkul sahibi Rusların ülkeye girişini yasakladığı bildirildi.

Burhanettin Bulut’tan Eren Erdem’e ‘trol’ yanıtı: ‘Bir deli kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkaramıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, kendisine yöneltilen “600 kişilik trol ordusu kurduğu” suçlamalarına verdiği yanıtta, “Bu iddiaların ve ithamların gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Babaocağımızı karıştırmaya çalışan bu akla ne geçit veririz, ne de göz yumarız” dedi.