Botoks yaptırdı felç oldu!

Botoks Yaptıran Kadın Yürüme Güçlüğü Yaşıyor

35 yaşındaki Stephanie Ottaway, estetik amacıyla yaptırdığı botoks işlemi sonrasında yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Ottoway’e yapılan muayeneler sonucunda iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Hürriyet’in haberine göre, Ottaway başlangıçta yaşadığı semptomları enjeksiyonlarla ilişkilendirmeyen doktorlarla görüştü. Ancak Temmuz 2023’te ikinci bir enjeksiyon turuna girmeden önce yaşadıklarını ciddiye almadı.

Bir çocuk annesi Ottaway, ellerinde ve kollarında meydana gelen sinir hasarının ardından kısmi felçle baş başa kaldığını anlattı. İki yaşındaki kızı Millie’yi bir yıldan uzun süre kucağına alamadı ve yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi:

“Migren tarzında baş ağrıları başladı. Bu durumun normal olduğu söylendi. Araştırmalar yaptım fakat durumum daha da kötüye gitmekteydi. Bazı günler yürüyemeyip, buzdolabını açamadım veya cümle kuramadım. En korkunç anlardı. Herhangi bir şey yapamaz hale geliyordum. Basit işler bile çok acı verici hale gelmişti. Yazı yazamıyor, yemek kutularını açamıyor, yürüyemiyordum ve en kötüsü kızımı kucağıma alamıyordum.”

“Doktorlar durum hakkında hiçbir fikirleri yoktu” diyen Ottaway, şunları ekledi:

“Günlerce testler yaptırıyor, otoimmün hastalık veya Lyme hastalığı olabileceği belirtiliyordu. Botoks zehirlenmesi geçiren insanların bilgi alışverişinde bulunduğu bir forumu keşfedene kadar durum aynıydı. Forum sayesinde enjeksiyonun bazen vücudun diğer bölgelerini de etkileyerek felce neden olabileceğini öğrendim.”

Aynı durum Stephanie Ottaway’in başına da geldi. Mart 2024’te, diğer tüm olasılıklar elendikten sonra nihayet iyatrojenik botulizm teşhisi konuldu.

Ottaway’e konulan bu teşhisin tedavisi bulunmamakta ve eski sağlığına kavuşup kavuşamayacağı belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı