Yıkım gerginliği: Şanlıurfa’da mevsimlik işçilerin evi yıkıldı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Tapusuz Ev Tartışması

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Asya Mahallesi’nde, tapusuz olarak yıllardır yaşayan Mehmet Aktaş ve ailesi, belediyenin aldığı yıkım kararına karşı çıktı. Polis ve zabıta eşliğinde bölgeye gelen yıkım ekipleri, sabah saatlerinde iş makineleriyle gecekonduyu yıkmak istedi. Aile, tahliye kararına direnerek yıkımı engellemeye çalıştı. Bölgedeki gerilim saatlerce sürdü.

“Kendi Elimizle Yıktık”

Mevsimlik işçilikle geçimini sağlayan Aktaş ailesi, evlerini terk etmeyi reddetti. Yıkım sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı. Mehmet Aktaş, sonunda “Yıkım ekibine yıktırmadık, kendi elimizle yıktık” dedi.

“Elektrik Var, Su Var, Tapu Yok”

Dokuz8haber’den Fatma Keber’e konuşan Mehmet Aktaş, tapu sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 1986’dan bu yana evde yaşadıklarını ve elektrik, su aboneliklerinin bulunduğunu vurguladı. “İmar affına başvurduk ama yine de çözüm olmadı,” diyen Aktaş, arazinin geçmişte cüzi fiyatlarla satıldığını ve hak sahiplerine öncelik verilmediğini öne sürdü.

“Tapusuzdu burası, bir şekilde başkalarının üzerine tapu çıkarılmış. Devlet, ‘buralar satılacak’ diye bize bildirimde bulunmadı. Hakkımız gasp edildi” dedi.

Şanlıurfahaberleri adlı haber sitesinin aktardığına göre Eyyübiye ilçesinin Asya ve Yenice Mahalleleri’nde tapusuz yapılar uzun süredir gündemde. Bölgede yaşayan birçok aile, geçmişte yapılan imar affı başvurularına rağmen kalıcı çözüm bulunamamasından şikâyetçi. Yıkım kararlarının artması, sosyal huzursuzluğu da beraberinde getiriyor.

Related Posts

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir