Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden 24 Ülkeye Su Ürünleri İhracatı Yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi, su ürünleri ihracatıyla dikkat çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde bölgeden 24 ülkeye dış satım gerçekleştirildi.

Ocak-mart döneminde Karadeniz’den 8,685 ton su ürünü ihraç edilerek, 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir elde edildi. Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık, su ürünlerine en çok talep gösteren ülkeler oldu.

İlk çeyrekte Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü ihraç edildi.

Geçen yıldan farklı olarak, bu dönem Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya’ya da su ürünü ihraç edildi.

“Katma Değeri Yüksek İhracat Önceliğimiz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatında artan bir ivme olduğunu belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat geliri, uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kalyoncu, kaliteli üretimin ve pazarlama kabiliyetlerinin bu başarıdaki rolüne vurgu yaparak, gelecekte ürün çeşitliliğini artırarak ve katma değeri yüksek ihracata odaklanarak başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, şu ifadelerle devam etti: “Geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay almayı ve yeni pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Uzak Doğu ve Amerika kıtası başta olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı bir iz bırakma gayretindeyiz.”

Related Posts

Apple Meta’ya rakip oluyor! Akıllı gözlüğünü 2027’de piyasaya sürecek

Teknoloji devi Apple, yapay zekâ destekli yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor. Cihazın, çevreyi analiz ederek kullanıcıya bilgi sunması beklenirken, ürünün tam anlamıyla artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayacağı belirtildi.

Asya borsaları Çin hariç pozitif seyrediyor

Asya borsalarında, bölgedeki jeopolitik gelişmeler ile tarifelere ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunurken, haftanın ilk işlem gününde Çin hariç pozitif seyir izleniyor.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir