Adana’da erkenci patates hasadı başladı: Gecikmeye rağmen verim yüzleri güldürdü

Adana’da Erkenci Patates Hasadı Başladı: Geçikmeye Rağmen Verim Yüzleri Güldürdü

Adana’da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, geçen yıl 78 bin dekarlık alandan 318 bin ton rekolte elde edilerek hasatla toplanan patatesler, kamyonlara yüklenerek farklı kentlere gönderildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Yüreğir ilçesi Esenler Mahallesi’nde hasadın başladığı patates tarlasında incelemelerde bulundu ve üretici ile tarım işçileriyle sohbet etti.

Kökçüoğlu, Adana’da, şubat ayında yaşanan zirai don nedeniyle patates yetiştirilen tarlalardaki hasadın yaklaşık 25 gün geciktiğini belirtti.

Zirai don sonrası çiftçilerin gereken bakımları yapmasının sonuçlarını bugün tarlalarda görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Kökçüoğlu, şunları söyledi:

“Don afetinde patateste yüzde 20 hasar tespitimiz vardı fakat bunu bugün tarlada yüzde 10-15 seviyesinde görmek bizi açıkçası mutlu etti. İlimizde tarımsal üretim planlaması dahilinde patates üretimini gerçekleştiriyoruz.

Bu yıl 70 bin dekar alanda patates üretmeyi hedeflemiştik. Yaptığımız saha çalışmasında, bu ölçekte patates üretildiğini görüyoruz. Ülkemizin ihtiyacı olan patatesi Adana’dan turfanda olarak temin ederek, diğer illerimizden de sorunsuz bir şekilde üreteceğimize inanıyorum. Çiftçilerimiz üretmeye devam ediyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar.”

Kökçüoğlu, sezonun üreticiler için bereketli ve verimli geçmesini diledi.

Üretici Muzaffer Turgut da zirai don nedeniyle hasadın gecikmesine rağmen patateste iyi bir verim elde ettiklerini söyledi.

Related Posts

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi tavan bilet ücretini açıkladı

AJet, İstanbul çıkışlı yurt içi uçuşlarının tavan bilet ücretini açıkladı. Tavan bilet ücreti 2 bin 850 TL olarak belirlendi. İşte detaylar…

TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

Güven endeksleri nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Sektörlerdeki iş durumu talep ve beklentilerdeki azalma ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rönesans’tan 2 Milyar Dolarlık Polipropilen Yatırımı

Rönesans Holding, Türkiye’de 2 milyar dolarlık polipropilen üretim tesisi yatırımı ile cari açığı azaltmayı hedefliyor.

Bu gece tabelalar değişecek: Motorine zam yolda!

Akaryakıt fiyatlarındaki artış devam ediyor. Motorin fiyatına bu akşam yapılacak zamla birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara’daki fiyatları etkilenecek.

Tarsus’tan Gazze’ye Araç Bağışı

Bir hayırsever, Gazze’ye destek amacıyla hafif ticari aracını bağışladı. Değeri 300 bin lira.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir