Görme Engelliler Yapay Zeka Eğitimi Aldı

Türkiye Körler Vakfı, Ankara Kalkınma Ajansı’nın Desteğiyle Yapay Zeka Eğitimini Tamamlayan 12 Görme Engelliye Sertifikalarını Teslim Etti

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Türkiye Körler Vakfı tarafından düzenlenen yapay zeka teknolojileri eğitimini başarıyla tamamlayan 12 görme engelli vatandaşa sertifikaları verildi. ‘2024 Yılı Sosyal Yenilik ve Kalkınma Teknik Destek Programı’ kapsamında gerçekleşen eğitimde, 6’sı kadın ve 6’sı erkek toplam 12 görme engelli birey, 85 saat süren eğitim programında yapay zeka teknolojileri konusunda eğitim aldı. Eğitim sayesinde kursiyerler yapay zeka tabanlı araçları kullanabilme becerisi kazanarak istihdama katkı sağladı. Eğitimi başarıyla tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

İlgili proje hakkında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, “Yapay zeka ve dijital dönüşüm, modern çağın hızla ilerleyen araçlarıdır. Bu kapsamda Türkiye Körler Vakfı ile işbirliği yaparak körlerimizin hayatına dokunmayı hedefliyoruz. Bugün burada gerçekleşen sertifika töreni, başarılı bir eğitim programının sonucudur ve gelecekte yapabileceklerimize ışık tutmaktadır. Yeni kursiyerlerle daha ileri seviyede eğitimlerle beraber kör vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

“Yapay Zeka İle Görme Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracağız”

Türkiye Körler Vakfı Başkanı Belma Yılmazyiğit, projenin çok değerli bir eğitim süreci sunarak, “Görme engelli kardeşlerimize bu fırsatı sunabilmek, Türkiye’de yeni algılanmaya başlanan bir adımdır. Yapay zeka ile ilerleyerek daha geniş kitlelere ulaşabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Eğitmen İbrahim Elibal ise kursiyerlerin bilgisayar eğitimi alarak Excel, Word ve algoritma konularında temel bilgiler edindiklerini belirterek, “Yapay zeka aşamasında ise birebir kodlama öğretildi ve kursiyerler bu sayede yeni iş alanlarında ve günlük hayatta yapay zekanın kullanımını deneyimleme fırsatı buldular” açıklamasını yaptı.

Kursiyerlerden biri olan Yasemin Çaycı, eğitimin yaşamlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “Yapay zeka, görme engelli bireylerin hayatını daha kolay hale getirecek bir teknolojidir. Excel mantığını çözerek yapay zekayı etkili bir şekilde kullanabiliriz. Bu eğitimle hayata pozitif bir bakış açısı kazandık” dedi.

Diğer bir kursiyer Adem Yılmaztürk ise eğitimin verimli geçtiğini belirterek, “Yapay zeka, günlük hayatta birçok alanda kullanılmaktadır ve biz görme engelliler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu eğitimle yapay zekanın işlevselliği hakkında bilgi edindik ve kendi hayatımızda nasıl kullanabileceğimizi öğrendik” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

“Yaz Hitleri 2025” çalma listesi yayınlandı: İşte her yerde duyacağınız o şarkılar

“Yaz Hitleri 2025” çalma listesi yayınlandı: İşte her yerde duyacağınız o şarkılar

RESMİ GAZETE KARARLARI 24 HAZİRAN 2025 | Bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği değişti!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 24 Haziran 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32936 sayılı Resmi Gazete’de bugün Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yayınlandı. İşte, 24 Haziran 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

En uzun gün ne zaman, bugün mü? 21 Haziran gündönümü nedir, ünler ne zaman kısalmaya başlayacak? İşte cevabı

21 Haziran tarihinin gelişiyle birlikte en uzun gün ne zaman, bugün mü? sorusunun cevabı merak edilip araştırılmaya başladı. Öte yandan yaz gündönümü nedir, günler ne zaman kısalmaya başlayacak? sorusu da en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Kuzey yarımkürede yazın, güney yarımkürede kışın başlangıcı sayılan 21 Haziran, yaz gündönümü olarak biliniyor. Bu tarihte Güney yarımkürede en kısa gün, kuzey yarımkürede en kısa gece yaşanıyor. Peki, en uzun gün ne zaman, bugün mü? 21 Haziran gündönümü nedir, günler ne zaman kısalmaya başlayacak? İşte, ayrıntılar.

TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilebilecek bölümler

Üniversite Sınavı 2025 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yetenek Testi TYT’ye giren üniversite öğrencileri net ve puan hesaplamalarının hemen ardından TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesini merak edip araştırmaya başladı. Özellikle de “TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı?” sorularının cevabı en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, TYT puanıyla seçilecek bölümler neler? TYT puanıyla tercih edilecek 4 yıllık bölüm var mı? İşte 2025 TYT puanıyla tercih edilecek bölümler listesi…

YKS sınav süresi ve oturum saatleri 2025 | YKS ne zaman yapılacak, saat kaçta? TYT, AYT, YDT kaç dakika, YKS ne zaman? ÖSYM sınav takvimi! İşte üniversite sınavı saatleri!

YKS sınavı saat kaçta 2025? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) bu sene 21-22 Haziran’da düzenlenecek. 1 milyon 185 bin 260 erkek olmak üzere 2,5 milyon adayım katılım sağlayacağı söz konusu sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi, AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri, YDT’de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılacak testler adaylara yöneltilecek. Adayların sınava girebilmeleri için 2025-YKS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Peki, YKS saat kaçta, ne zaman yapılacak, Y

Gündemi takip eden bildi: PISA ve TIMSS düzeyinde tasarlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda bu yıl yalnızca akademik başarı değil, güncel olaylar ve toplumsal figürlere dair sorular da dikkat çekti. Milli futbolcu Arda Güler’in tevekkül açıklaması, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in hayatı ve Türkiye’nin yerli savunma sanayii ürünleri olan Hürkuş, Hürjet ve ANKA soruları sosyal medyada ve eğitim çevrelerinde gündem oldu. Öte yandan ALES seviyesindeki mantık sorularının da PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirmelere benzer şekilde tasarlanması dikkat çekti.