Sendikaların üye sayılarına ilişkin tebliğ Resmî Gazete’de

İşçi Sendika Üyelikleri Arttı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayımladığı istatistiklere göre, Ocak ayı itibariyle ülkemizde çalışan 16 milyon 864 bin 733 işçiden 2 milyon 524 bin 547’si sendikalara üye durumda. Bu veriler, Türkiye’deki iş sendikacılığına dair önemli bir tabloyu ortaya koyuyor.

En fazla üyeye sahip sendika ise 293 bin 829 işçiyle Türk Metal olurken, onu sırasıyla 280 bin 769 üyeyle Hizmet-İş, 224 bin 289 üyeyle Öz Sağlık-İş, 171 bin 348 üyeyle Genel-İş, 126 bin 431 üyeyle Tez Koop-İş, 126 bin 182 üyeyle Belediye-İş ve 124 bin 95 üyeyle Koop-İş takip etti.

İstatistiklerde “ticaret, büro, eğitim ve güzel sanatlar” iş kolu en fazla işçiye sahipken, metal ve inşaat sektörleri de yoğun işçi istihdam eden sektörler arasında yer aldı.

Basın, Yayın ve Gazetecilik Sektöründe Durum

Basın, yayın ve gazetecilik sektöründe ise toplam 96 bin 711 işçi görev yapıyor. Bu işçilerin 7 bin 277’si Medya İş, 2 bin 400’ü Basın İş, 1975’i TGS ve 1004’ü DİSK Basın İş üyesi konumunda.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

 

Related Posts

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …

Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim birimini daha ele geçirdi: Tolstoy Rus kontrolüne geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde Tolstoy yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

CHP’li belediye başkanına ‘Fatih Altaylı’ soruşturması

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında, “devleti aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de 1977 yılında askeri cunta tarafından kaçırılan bebek 48 yıl sonra DNA sonucu ailesini buldu.

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.