Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

Yunanistan, İsrail Savunma şirketinden insansız denizaltılar alacak

İsrail merkezli IAI, mürettebatsız BlueWhale denizaltılarını Yunanistan’a satmak için anlaşma imzaladı. İstihbarat toplama ve mayın tespiti gibi yeteneklere sahip sistemin üretiminde Yunan HAI şirketi de yer alacak.

CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine TİP Genel Başkanı Baş’tan destek

TİP, CHP’nin Beyazıt Meydanı’ndaki mitingine destek amacıyla katılım göstereceğini açıkladı.

Yunanistan ve Mısır, işbirliği anlaşmasına imza attı

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz’de artan gerilim karşısında siyasi ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek amacıyla stratejik ortaklık anlaşması imzalıyor. Görüşmelerde göç krizi ve uluslararası hukuka saygı çağrısı öne çıkıyor.

Karınca kaçakçılarına 7 bin 700 dolar ceza

Kenya’da mahkeme, 9 bin 300 dolar değerindeki 5 bin 440 adet Afrika hasatçı karınca kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 4 kişiye 7 bin 700 dolarlık para cezası verdi.

3 Fidan’ı Mersin’de andılar

Türkiye tarihine iz bırakmış devrimci gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 53. yıl dönümünde Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen anlamlı bir törenle anıldı.

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Varoufakis: Merkez siyaset Almanya dahil hiç bir yerde artık işlemiyor

Varoufakis, daha solda ve eşitlikçi görüşe sahip siyasi hareketlerin ülke yönetimlerinde söz sahibi olması gerektiğini dile getiriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir