Süt üretimi kasımda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu Açıkladı: Kasım 2024 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Rakamları Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2024 dönemine ilişkin Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Kasım ayında inek peyniri üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 artarak yükseldi. Ayran üretimi yüzde 6,5, yoğurt üretimi yüzde 1,6, içme sütü üretimi yüzde 1,9 ve tereyağı üretimi ise yüzde 35,7 arttı.

Ocak-Kasım döneminde inek peyniri üretimi yüzde 6,2, ayran üretimi yüzde 12,6, yoğurt üretimi yüzde 6,8, içme sütü üretimi yüzde 3,9 ve tereyağı üretimi yüzde 15,2 oranında artış gösterdi.

Aylık Bazda Düşüş Kaydedildi

Ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı bir önceki ay 921 bin 231 ton iken Kasım ayında yüzde 2,7 azalarak 896 bin 257 tona geriledi.

İçme sütü üretimi ise bir önceki ay 145 bin 7 ton iken Kasım ayında yüzde 1,0 azalarak 143 bin 604 tona düştü.

Related Posts

Bakan Göktaş: Mayıs ayı yaşlı ve engelli aylıklarını yatırmaya başladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mayıs ayına yönelik toplam 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ta emekli promosyonları değişiyor

Özel bankaların peş peşe güncellediği promosyon kampanyalarının ardından en düşük ödemeyi gerçekleştiren kamu bankaları, emekli promosyonlarına zam yapmak için kolları sıvadı.

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

Altın yeniden hareketlendi: Gözler çarşamba günü gelecek verilerde, gram altında tahmin ne?

Altın yatırımcıları küresel belirsizlikler nedeniyle alım tarafında yer alıyor. Çarşamba günü ABD’de açıklanacak olan faiz kararı öncesinde altın fiyatları yükseliyor.

Avustralya enflasyonunda ikinci sıçrayış

Melbourne Enstitüsü paylaştığı son veriler, Mart ayında görülen 15 aylık zirve olan yüzde 0.7’lik artışın ardından ikinci artış oldu. Avustralya Merkez Bankası, Nisan ayında politika faizini yüzde 4.1’de tutma kararı almıştı. RBA Başkanı Michele …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir