Banka kartı kararı Resmi Gazete’de: Artık zorunlu oldu

Kamu Kurumlarında Yerli Kartlı Ödeme Sistemleri Zorunlu Hale Getirildi

Resmi Gazete’de yayımlanan son kararla birlikte, kamu kurumlarının ödeme işlemlerinde yerli kartlı ödeme sistemlerinin kullanımı zorunlu hale getirildi. Bu adım ile artık Türkiye’deki kamu kurumları emekli maaşı, sosyal yardımlar, öğrenci burs ve kredi ödemeleri, esnaf destekleri gibi harcamalarında TROY kartı kullanacak.

Banka protokollerinin ilk defa yapılması ve kart yenileme işlemlerinde bankaların vatandaşlara bu kartları vermesi gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, alınan bu kararın Türkiye’nin ekonomik güvenliğini sağlamak ve yerli ödeme sistemlerini güçlendirmek adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Yerli kart sistemlerinin kullanımının artırılmasıyla birlikte, ekonomik kaynakların ülke içinde kalması hedefleniyor. Yeni düzenleme hemen yürürlüğe girdi.

Related Posts

Bakan Göktaş: Mayıs ayı yaşlı ve engelli aylıklarını yatırmaya başladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mayıs ayına yönelik toplam 6,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ta emekli promosyonları değişiyor

Özel bankaların peş peşe güncellediği promosyon kampanyalarının ardından en düşük ödemeyi gerçekleştiren kamu bankaları, emekli promosyonlarına zam yapmak için kolları sıvadı.

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

Altın yeniden hareketlendi: Gözler çarşamba günü gelecek verilerde, gram altında tahmin ne?

Altın yatırımcıları küresel belirsizlikler nedeniyle alım tarafında yer alıyor. Çarşamba günü ABD’de açıklanacak olan faiz kararı öncesinde altın fiyatları yükseliyor.

Avustralya enflasyonunda ikinci sıçrayış

Melbourne Enstitüsü paylaştığı son veriler, Mart ayında görülen 15 aylık zirve olan yüzde 0.7’lik artışın ardından ikinci artış oldu. Avustralya Merkez Bankası, Nisan ayında politika faizini yüzde 4.1’de tutma kararı almıştı. RBA Başkanı Michele …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir