Kayısı çekirdeği yağı yararları nelerdir? Kayısı çekirdeği yağı yüze sürülür mü?

Kayısı çekirdeği yağı, pek çok kozmetik esere kıyaslandığında hiçbir kimyasal içermemesinden kaynaklı cilt ve saç bakımında epey değerli bir yere sahiptir. Kayısı çekirdeği yağı, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan saç derisinde yer alan bakteri ve sivilcelenmelere âlâ gelir.  Kayısı çekirdeği yağı A ve E vitamini bakımından güçlü olduğu için kaş ve kirpik oluşumunu da takviyeler…

Ülkemizden üretimi epey fazla olan kayısı, yalnızca meyve olarak değil pek çok farklı alanda kullanılır. Kayısı, çay, yağ ve kuru yemiş olarak tüketilmesinin yanında çekirdeğinden de yağ üretilmektedir. Kayısı çekirdeği yağı, kirpik oluşumunu destekleyen en güçlü eserlerin başında gelir. Kayısı çekirdeği yağının yararları şöyledir:

  • Saç derisini besler.

  • Kepek oluşumunu pürüzler.

  • Antioksidan yapısı sayesinde saç derisinde meydana gelen bakteri ve mantarın temizlenmesini sağlar. 

  • Kirpik ve kaşları gürleştirir.

  • Yaraların daha kısa müddette uygunlaşmasını sağlar. 

  • Cildin doğal nem istikrarını korur.

  • Cilde doğal parlaklık verir ve daha canlı görünmesini sağlar. 

  • Hücre yenileyici özelliği sayesinde kırışık oluşumunu maniler. 

  • Yaraların daha kısa müddette güzelleşmesine yardımcı olur.

  • Göz altı morluklarının geçmesine yardımcı olur. 

Kayısı yağı her ne kadar yararlı bir eser olsa da direkt olarak cilde uygulanması cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bunun için kayısı çekirdeği yağı su ile seyreltilip yüze tonik olarak kullanılabilir. Böylelikle yüzdeki toksinler en kolay formda temizlenir ve cildin doğal nem istikrarı sağlanmış olur. 

Kayısı çekirdeği yağı, zeytinyağı ile karıştırıp saç tabanlarına masaj yaparak uygulanabilir. Saç derisine uygulandığında takribi 1-2 saat kadar bekletip bol su ve şampuanla durulanır. Bu süreç, saç derisinde meydana gelen kepeklenmelerin önün geçer, saç derisini besleyerek saçların daha çabuk uzamasına yardımcı olur. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.