Beyin ölümü gerçekleşen tiyatro sanatçısının organları 4 kişiye gitti

Giresun’da Tiyatro Sanatçısı Eray Aktaş’ın Organları Bağışlandı

Giresun’da İl merkezinde 16 Ocak’ta beyin kanaması geçiren tiyatro sanatçısı Eray Aktaş, şehirdeki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Aktaş’ın dün beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

AA’nın aktardığı bilgilere göre; nakil için Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ bağış birimi, Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi ile görüşmeler yaptı.

Aktaş’ın alınan iki böbreği, karaciğeri ve korneası Erzurum ile İstanbul’a gönderildi.

Eray Aktaş’ın eşi Bahar Aktaş, yaptığı açıklamada, acılarının büyük olmasına rağmen insanların çaresizlik içerisinde kalmasını istemediklerini söyledi.

İnsanlara umut olabilmek adına organ bağışında bulunduklarını dile getiren Aktaş, “Hiçbir aile acı çekmesin istedim. Çok zor, nasıl dayanacağımı da bilmiyorum. Bağışlanan organları gördükçe Eray daha iyi olacak. İnsanlara yardım etmeyi çok seviyordu” ifadelerini kullandı.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu kadrosunda bulunan Eray Aktaş, yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

TIR’dan Düşen Rulolar Park Halindeki Araçlara Zarar Verdi

Kartepe’de TIR’dan düşen çelik halat ruloları park halindeki iki araca çarptı, polis inceleme başlattı.

5. Ulusal Arktik Seferi Tamamlandı

TASE-V ekibi 82 derece kuzey enlemde örneklemeler yaparak iklim değişikliğini araştırıyor.

Şarköy’deki Yangınla Mücadele Sürüyor

Tekirdağ Şarköy’deki orman yangınında hava ve karadan yoğun müdahale devam ediyor.

Fotoğrafçılığa adanmış bir ömür: Babasından devraldığı fotoğrafçılık mesleğini yarım asırdan fazladır sürdürüyor

Babası Ahmet Yavuz’un 1948 yılında askerlik görevi sırasında öğrendiği fotoğrafçılık mesleği, aile mesleği oldu. Yavuz ailesi, 3 kuşaktır fotoğrafçılık mesleğini kentte özenle sürdürüyor. Ahmet Yavuz, Zonguldak’ta başladığı fotoğrafçılık serüvenini …

TBMM’de 15 Temmuz töreni | Erdoğan: Şehitlerimizin fedakârlıkları boşa gitmedi; terörsüz Türkiye onların eseri olacak

TBMM’de 15 Temmuz töreni | Erdoğan: Şehitlerimizin fedakârlıkları boşa gitmedi; terörsüz Türkiye onların eseri olacak

Ahmet Özer ikinci kez hakim karşısında!

Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in, terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.